UFC

Burns će tražiti finiš protiv Muhammada: ‘Nema šanse da izdrži 25 minuta sa mnom‘

 Gilbert Burns 

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Muhammad je također zbog posta tražio da se borba održi u srednjoj kategoriji, no Burns je to odbio

Gilbert Burns i Belal Muhammad su se pokazali pravim ratnicima prošloga tjedna. UFC im je ponudio ‘‘short notice‘‘ meč idućega tjedna na UFC 288 priredbi, a oba borca su objeručke prihvatili iako nisu imali ni dva tjedna da se pripreme za tako teškog protivnika. Burns nije želio čekati do kraja ljeta, a Muhammad želi zaraditi svoj napad na titulu.

Upravo bi ova borba mogla izroditi idućeg izazivača za pobjednika između Edwardsa i Covingtona. Svjestan je toga i Gilbert Burns koji je rekao kako će nastojati završiti Muhammada idućega tjedna, a i smatra da neće izdržati 25 minuta s njim:

‘‘Obojica smo tražili borbu na 25 minuta jer znam da sad mogu doći do finiša. Ako se želim utvrditi kao prvi izazivač jednostavno moram završiti ovog tipa. Tražio sam pet rundi čak i u borbi s Chimaevim, pa i s Masvidalom. Tražio sam pet rundi i protiv Neila Magnyja, ali nikad mi to nisu dali. Sad sam tražio i morali su mi dati‘‘, rekao je Burns za Submission Radio.

‘‘Što se tiče Belala Muhammada, moram završiti tog tipa. Ne zanima me koliko će rundi trebati, ali tog tipa ću završiti. Nema šanse da izdrži 25 minuta sa mnom. To je glavni razlog zašto sam tražio pet rundi, da mogu završiti tog tipa. On je tražio i da borba bude u srednjoj kategoriji. Razumijem, on je musliman i sad je Ramazan. No ne zanima me, ja nisam musliman. Radi što želiš‘‘, dodao je.

Borba će se ipak održati u velter kategoriji, a mi jedva čekamo okršaj ove dvojice vrhunskih boraca sad već idućega tjedna na UFC 288.

Linker
01. svibanj 2024 22:25