UFC

Belal Muhammad sumnja u istinitost onoga što Dana White govori o Edwardsu: ‘Htio je podići ‘hype‘ oko njega‘

Leon Edwards

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
˝Dana White je promotor. Mora promovirati ovog tipa i reći:‘Ovaj tip je ubojica, rekao je DA na svaku borbu!‘“

Borac u velter kategoriji Belal Muhammad ne prihvaća tvrdnju Dana Whitea o protivnicima koje je Leon Edwards navodno prihvatio za UFC 300.

Iako Muhammad već dugo traži priliku za borbu za naslov prvaka u velter kategoriji na temelju svojih deset uzastopnih pobjeda, nedavno je dobio udarac u svojoj potrazi za zlatom.

Na konferenciji za medije ranije ovog mjeseca, White je komentirao mogućnost dodavanja Edwardsa na UFC 300 hvaleći "Rockyja" jer je prihvatio tri različita protivnika za taj veliki događaj. Unatoč Muhammadovoj konkurentnoj poziciji i spremnosti za borbu, službeni je izvještaj da su ta tri ponuđena protivnika bila Shavkat Rakhmonov, Islam Makhachev i Khamzat Chimaev.

Tijekom gostovanja u emisiji ‘MMA Today‘ na SiriusXM-u s Andreasom Haleom i Alanom Joubanom, Muhammad je upitan zašto nije bio među trojicom boraca koje je Edwards navodno prihvatio za UFC 300. Muhammad je Whiteove izjave protumačio kao pokušaj da se promovira prvak koji ne uspijeva sam sebe promovirati, teorizirajući pritom da Rakhmonov i Chimaev vjerojatno nisu uopće ponuđeni kao protivnici.

"Ako ću biti iskren, ne vjerujem baš u cijelu priču", rekao je Muhammad. "Znam da su to ponudili Islamu i znam da je Islam to odbio, ali ne vjerujem da su to ponudili Shavkatu jer je Shavkat bio ozlijeđen. I ne vjerujem da su to ponudili Khamzatu jer nije spuštao kilažu. Dakle, mislim da ta priča o tri protivnika služi da se stvori ‘hype‘ oko Leona. Leon ne koristi društvene medije, ne daje intervjue, ne promovira se. Dana White je promotor. Mora promovirati ovog tipa i reći, ‘Ovaj tip je ubojica! Rekao je DA na svaku borbu!‘ Međutim, ako su ga stvarno htjeli na UFC-u 300, znali su da su me mogli nazvati i ja bih prihvatio."

Muhammad je pozivao na revanš s Edwardsom još prije nego što je Britanac jamajčanskog podrijetla postao prvak 2022. godine. Par je bio glavni događaj na UFC Fight Nightu 2021., a slučajan ubod u oko spriječio je da "Remember the Name" nastavi borbu.

Kada je "Rocky" stigao na vrh, Muhammad je nakon nastavio lov na naslov s pet uzastopnih pobjeda nad Demianom Maiom, Stephenom Thompsonom, Vicenteom Luqueom, Seanom Bradyjem i Gilbertom Burnsom.

Linker
24. travanj 2024 09:04