UFC

Belal Muhammad želi samo Chimaeva: ‘Colby to neće prihvatiti, njega ne zanimaju teške borbe‘

Belal Muhammad

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Smatra da Covingtona ne zanimaju teški mečevi, a Chimaeva vidi kao idealnog za sebe

Belal Muhammad ja na UFC 280 došao do velike pobjede te je svima potvrdio da se uistinu radi o jako kvalitetnom borcu. Seanu Bradyju je nanio prvi poraz u karijeri u meču kojeg je odradio taktički savršeno, a finiš tehničkim nokautom mu sigurno daje za pravo da traži nekoga iz samog vrha kategorije.

Spriječio je Muhammad svaki pokušaj rušenja Seana Bradyja na UFC 280 priredbi te tako došao do nove pobjede, a za poraz ne zna još od prvog mjeseca 2019. godine. Izgledno je da će sada dobiti nekog iz samog vrha, no Belal već neko vrijeme želi samo jedno ime: Khamzata Chimaeva.

‘‘Mislim da je to doslovno jedina borba za mene, ili Edwards ili Chimaev. Znam da govore o Colbyju, ali mislim da Colby neće prihvatiti tu borbu. Taj tip nije prihvatio težak meč još od borbe protiv Usmana. Kamaru je jedini lik s kojim se borio u posljednjih osam borbi i oba puta je izgubio‘‘, rekao je Muhammad.

‘‘Definitivno mislim da sam teži ‘matchup‘ za Khamzata nego Colby, mislim da je moj ‘stand up‘ puno bolji od njegovog i meni je ugodno biti u takvoj vatri. Kad je Khamzat bio u borbi protiv Burnsa, postao je emotivan te je napustio plan i brzo se umorio. Colbyju nije ugodno biti u takvoj vatri‘‘, zaključio je.

Tko je sljedeći za Muhammada još se uvijek ne zna, ali s obzirom na ono što je postigao u posljednjim borbama to definitivno mora biti neko iz samog vrha velter kategorije.

Linker
21. travanj 2024 20:01