UFC

Belal Muhammad se protivi instantnim revanšima: ‘Kad izgubite titulu, čekate i radite na sebi‘

Belal Muhammad

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako je to rekao iz vlastitih interesa, svejedno ima smisla

Na UFC 278 priredbi Leon Edwarda šokirao je svijet te je minutu prije kraja borbe nokautirao prvaka Kamarua Usmana i uzeo mu pojas u velter kategoriji. Usman je vodio na sudačkim karticama i bio je nadomak šeste uzastopne obrane titule, no ‘‘high kick‘‘ kojeg je uputio ‘‘Rocky‘‘ bio je koban za Usmana.

Inače je to bio njihov međusobno drugi meč, a u prvom još 2015. godine je pobijedio Usman. Kako je Edwards sad odnio pobjedu, trenutno su izjednačeni te je s obzirom na to ali i dosadašnje Usmanove uspjehe gotovo neizbježan taj treći meč. No, s time ne nikako ne slaže Belal Muhammad:

‘‘Ako govorimo o brojevima, o rang listama… ako želite ovaj sport učiniti pravim sportom, nema revanša jednom kada izgubite titulu. Ako ju izgubite onda ste ju izgubili, to je to. Ako izgubite ‘Super Bowl‘, morate čekati do iduće godine. Tamo nema priča kako je netko imao sretno dodavanje ili nešto. Ne, tamo ste izgubili i ne dobivate revanš odmah. Tamo provedete cijelu sezonu iznova i pokušate biti bolji nego lani. Tako da, Usman treba sjesti i ohladiti se i pustiti mene da se borim protiv Leona Edwardsa‘‘, rekao je na svom Instagram profilu.

Inače, Muhammad je na UFC 280 pobijedio Seana Bradyja tehničkim nokautom. Uspješno je branio rušenja i u stojci je bio dosta bolji tako da je tada došao do najveće pobjede do sad. Sigurna je stvar da neće odmah dobiti napad na titulu, ali definitivno je zaslužio nekog iz samog vrha.

Linker
01. svibanj 2024 23:54