UFC

Belal Muhammad znatno skočio u poretku, Sean O‘Malley također napredovao iako se nije borio

Belal Muhammad i Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ova ljestvica doživjela je posljednje ažuriranje u tekućoj kalendarskoj godini

Nekoliko zanimljivih promjena dogodilo se na službenim UFC-ovim rang ljestvicama, nakon proteklog vikenda i UFC Fight Night 199 priredbe.

Uvjerljivo najveći skok ostvario je Belal Muhammad, borac velter kategorije. Muhammad je pobjedom nad Stephenom Thompsonom skočio čak mjesta u poretku. Trenutno Belal okupira peto mjesto, poziciju koju je dosad držao upravo Thompson. ‘‘Wonderboy‘‘ je porazom od desetorangiranog Belala pao na sedmo mjesto poretka. Neil Magny, Sean Brady i Michael Chiesa osjetili su posljedice ovih promjena i sva trojica pali su za jedno mjesto u poretku.

Puno borkinja UFC-ove slamka kategorije popravile su svoju poziciju za jedno mjesto. Naime, Claudia Gadelha umirovila se kao sedmorangirana borkinja te kategorije, a brisanjem iz službenog poretka, niz je borkinja koje su skočile za jedno mjesto.

Mateusz Gamrot trećom pobjedom zaredom, postao je novo ime unutar Top 15 u lakoj kategoriji. Bivši KSW-ov prvak savladao je Carlosa Diega Ferreiru koji je sada na rubu ispadanja iz Top 15. Brazilac je s 12. pozicije skliznuo na 15. mjesto poretka, dok je Gamrot sada na 12. mjestu u poretku izazivača.

Sean O‘Malley nastupao je pretprošlog vikenda i pobjedom protiv Rauliana Paive, uskočio je u Top 15 bantam kategorije. 13. poziciju zauzeo je tada ‘‘Sugar‘‘, a sada se pomaknuo još jedno mjesto prema gore, unatoč tome što nije nastupao proteklog vikenda. Naime, Ricky Simon savladao je Raphaela Assuncaa koji je tako s 12. mjesta pao na 15. mjesto poretka. Simon je također sada rangiran i zauzima 13. mjesto u poretku izazivača.

Sve promjene i kompletan poredak po kategorijama, možete pogledati OVDJE.

Linker
16. travanj 2024 10:06