UFC

Bellatorova zvijezda na korak do UFC-a? U Londonu je imao poseban tretman, o svemu se oglasio i izvršni direktor

Michael Page

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Michael Page u O2 Areni bio je smješten u neposrednoj blizini oktogona, a našao se i u izravnom prijenosu

Nakon više od deset godina provedenih u Bellatoru, Michael Page (21-2) u ponedjeljak je objavio da mu je istekao ugovor s tom organizacijom, odnosno da je postao "free agent". Instantno se zakotrljala priča o tome da bi ovaj atraktivni britanski borac karijeru mogao nastaviti pod okriljem UFC-a, a stvar se dodatno zahuktala nakon što se "Venom" u subotu pojavio na priredbi u Londonu gdje ga je dočekao sjajan tretman i, figurativno rečeno, crveni tepih. Page je dobio vrhunska mjesta u neposrednoj blizini oktogona, a prikazan je i u prijenosu uživo, što je simptomatičan detalj s obzirom na to da najjača svjetska organizacija nema običaj promovirati borce koji nisu u njezinom "rosteru".

Pitanje o Pageovom transferu u UFC nametalo se i na medijskoj konferenciji održanoj po završetku eventa u O2 Areni. Dana White nije prisustvovao konferenciji, ali zato je tamo bio David Shaw, izvršni direktor UFC-a, koji je iznio svoje mišljenje o eventualnom potpisivanju ugovora s bivšom Bellatorovom zvijezdom.

"Možda, nemam pojma. Pretpostavljam da bismo ga mogli potpisati, s obzirom na činjenicu da je on ovdje. Možda je ‘free agent‘, ali to je definitivno pitanje za Danu. Razgovarali smo o tome neki dan, dugačak je popis pojedinaca koji su došli iz drugih organizacija i napravili jako dobre stvari. Pogledajte Justina Gaethjea, Michaela Chandlera i još nekoliko tipova. Bilo bi prilično uzbudljivo dodati i Pagea u tu kombinaciju, to je sigurno", rekao je Shaw okupljenim novinarima.

MVP je ranije rekao kako "želi vidjeti gdje je njegova vrijednost" na slobodnom tržištu i kako "razmatra druge opcije". Nije isključio povratak u Bellator, ali ostavio je i velikog prostora za priključivanje drugim promocijama. S obzirom na sve ranije navedeno, čini se kako je najbliže UFC-u, a ostaje za vidjeti hoće li Dana i društvo u narednom razdoblju "odriješiti kesu" i priključiti ga velter diviziji najjače svjetske MMA organizacije

Linker
03. svibanj 2024 02:10