UFC

Benavidez prekinuo šutnju nakon razočaravajućeg poraza: 'Dobro sam, bio sam i gore!'

Joseph Benavidez
 Screenshot/Youtube
Za Josepha Benavideza nije bila "treća sreća". Ovaj sjani borac se malo po malo pretvara u najvećeg UFC tragičara nižih kategorija, nakon što je ponovno poražen u dvoboju za titulu. Nokaut protiv Figueireda u meču za pojas prvaka muha kategorije (Fight Night u Norfolku) ga je očito prilično pogodio pa je tek danas komentirao težak poraz.

Tragedija za Benavideza je tim veća, ako se zna da je Figueiredo pao vagu pa je upravo on bio jedini kandidat za nasljednika Henryja Cejuda. Iako je slavio prekidom u tom dvoboju, Brazilac radi neprofesionalnosti nije osvojio pojas prvaka. Razočarani Benavidez je nekoliko dana ostao u medijskoj sjeni, da bi se u utorak obratio svojim fanovima preko društvenih mreža.

"Sada kada se prašina malo slegla. Zaista cijenim vašu ljubav i potporu. Dobro sam (definitivno sam bio i gore) i iako sam htio dostići borilačke vrhunce, očito se za sada moram zadovoljiti s tim da sam samo dobar borac", napisao je Benavidez te je nastavio:

"Ovo sranje zaista boli, ali zauvijek ću biti onaj koji će izabrati ovakve rizike. Mnogo ljudi se mora suočiti s težim stvarima, a zapravo nemaju nikakvog izbora. I zato vjerujem da je moj put prema borilačkom vrhuncu zapravo izbor radi kojeg mogu biti sretan jer ga imam. Na kraju dana, imam sve što mi treba i nastavit ću raditi za ono što želim. Sve vas volim!"

S obzirom na to da je Figueiredo pobjedom ostavio diviziju u još većem kaosu nego što je to bio slučaj prije subotnjeg dvoboja, revanš protiv Benavideza se nameće kao logično rješenje. Iz kampa brazilskog borca su već potvrdili da su spremni ponovno ući u kavez s Benavidezom, a predložen je i termin održavanja drugog meča. U narednim danima bi trebali saznati što UFC planira i za koju će se opciju odlučiti. Muha kategorija je u ovom trenutku obezglavljena i nema prvaka nakon što je Cejudo upraznio titulu.

Linker
18. travanj 2024 08:49