UFC

Beneil Dariush javio se nakon poraza od Oliveire, zahvalio se Bogu na svemu: ‘Vratit ću se jači!‘

Beneil Dariush (lijevo) i Charles Oliveira (desno)

 TOMAZ JR/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Tomaz Jr/zuma Press/profimedia
Ovim porazom prekinut je njegov niz od osam pobjeda zaredom

Najiščekivanija borba na sinoćnjem UFC 289 eventu bila je ona između Charlesa Oliveire (34-9, 1 NC) i Beneila Dariusha (22-5-1). Ova borba bila je "title eliminator" u lakoj kategoriji, što je značilo da će pobjednik de facto osigurati napad na pojas i borbu protiv trenutnog prvaka, Islama Makhacheva.

iako su mnogi favorizirali Dariusha, pogotovo nakon što je Oliveira izgubio od Makhacheva i sjajnog performansa američkog Iranca protiv bivšeg dvostrukog prvaka KSW-a, Mateusza Gamrota, Brazilac je upisao pobjedu u prvoj rundi tehničkim nokautom te pokazao da je i dalje u sjajnoj formi i da zaslužuje revanš protiv Dagestanca.

Dok s jedne strane Oliveira dobiva pohvale sa svih strana te se ljudi ne mogu dovoljno načuditi njegovom sjajnom performansu, ovo je bio loš rezultat za Dariusha, koji je prije borbe tvrdio da mu je osigurana borba za naslov s Makhachevom ako pobijedi "Do Bronxa", što nije uspio te mora iznova utabati svoj put do napada na sam vrh kategorije.

Dariush se nakon poraza oglasio na svom Instagram profilu.

"Okej sam. Oporavit ću se i vratit ću se. Bog je velik, slava Bogu!", napisao je u objavi.

Ovim porazom prekinut je njegov pobjednički niz od osam borbi, među kojima je slavio protiv već spomenutog Gamrota, Tonyja Fergusona i Diega Ferreire. S druge strane, Oliveiri je ova pobjeda znak povratka na pozitivan kolosijek nakon poraza od Makhacheva u borbi za pojas na UFC-u 280 u listopadu (deseti mjesec) prošle godine te sada čeka vidjeti hoće li on biti taj koji će idući napasti pojas lake kategorije.

Linker
03. svibanj 2024 13:04