UFC

Beneil Dariush odbrusio Khabibu: ‘Prekini vrijeđati Oliveiru i igrati te igrice, borba će se dogoditi‘

Beneil Dariush 

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Khabib je rekao da se Oliveira uopće neće pojaviti u Abu Dhabiju i da će biti zamijenjen Dariushom

UFC 280 opasno se približava, a paralelno raste i nestrpljivost fanova da napokon vide tko će zasjesti na tron jedne od najatraktivnijih kategorija u UFC-u. Jedan od najiščekivanijih mečeva ove godine dogodit će se za manje od dvadeset dana u kojem su akteri, naravno, Charles Oliveira i Islam Makhachev.

Makhachev je ovih dana predmet hvalospjeva poznatog trenera i glavnog čovjeka AKA dvorane, Javiera Mendeza koji je prišli tjedan imao dvije vrlo zanimljive izjave o ovom odličnom borcu. Prvo je rekao da je najbolji borac lake kategorije u povijesti, a zatim je izjavio kako je on jedini čovjek koji je pobijedio Khabiba (makar i na treningu).

Ni sam Khabib se ne ustručava dobrano hvaliti Makhacheva, no prošlog je mjeseca naišao na velike kritike fanova nakon što je izjavio da se Oliveira uopće neće pojaviti u Abu Dhabiju nego će ga UFC zamijeniti Beneilom Dariushom.

Iako bi to za njega bio kompliment, Dariush smatra da to nikako nije lijep potez sa Khabibove stane:

‘‘Mislim da su ovi tipovi predugo u ovome i svi igraju neke igrice. Ponekad se morate opustiti, borba će se dogoditi. Uzmite si vremena i igrajte po pravilima, prekinite igrati te igrice. Charles pogine u kavezu svaki puta kad se bori, moto mu je ‘ubij ili budi ubijen‘. Zašto vrijeđaš prvaka? Ne znam čemu sve to, Charles će biti tamo‘‘, poručio je Dariush Khabibu.

Iako je Dariush ovo mogao iskoristiti i nastaviti lobirati u svoju korist, to ipak nije učinio nego je pozvao Khabiba da prestane sa omalovažavati Oliveiru. Time je dokazao da se uistinu radi o velikom čovjeku i sportašu, a na UFC 280 će se boriti protiv Mateusza Gamrota.

Linker
14. travanj 2024 07:37