UFC

Beneil Dariush prozvan od strane top 10 borca: ‘Možemo provjeriti imaš li još uvijek ‘ono nešto‘ u sebi‘

Beneil Dariush

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni Dariush trenutno je u gubitničkom nizu nakon što je upisao poraze u posljednja dva nastupa

Beneil Dariush borac je čija priča počinje podsjećati na priču Tonyja Fergusona. Dariush je u periodu od 2018. godine pa sve do sredine 2023. godine bio u jako dobrom pobjedničkom nizu. Osam uzastopnih pobjeda upisao je Dariush, ali taj niz nije mu bio dovoljan za osigurati napad na titulu.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ sredinom prošle godine uparili su ga s Charlesom Oliveirom. Dariushu bi pobjeda nad Oliveirom bila dovoljna za napad na pojas, ali ‘‘Do Bronx‘‘ je deklasirao Dariusha već u prvoj rundi borbe. Vratio se Dariush u kavez krajem protekle godine, ali upisao je novi poraz. Arman Tsarukyan također je nokautirao Dariusha u prvoj rundi.

Nekoć je i Tony Ferguson bio u još boljem pobjedničkom nizu, a jedna pobjeda dijelila ga je od napada na titulu. Justin Gaethje uvjerljivo ga je porazio i Fergusonova karijera krenula je silaznom putanjom. ‘‘El Cucuy‘‘ je upisao sedam uzastopnih poraza i pobjedu nije osjetio od 2019. godine. Dojam je da bi sličnom putanjom mogao krenuti i Dariush, a čak i on sam propitkuje ima li još uvijek ‘‘ono nešto‘‘ što ga čini borcem koji se može nositi s najboljima.

Jedan od top 10 boraca ponudio mu se kako bi saznali posjeduje li Beneil taj borilački žar u sebi. Radi se o Danu Hookeru, desetorangiranom izazivaču UFC-ove lake kategorije. Hooker je trenutno u potrazi za sljedećim protivnikom, a u intervjuu za ENGAGE, Dan je prozvao upravo Dariusha.

‘‘Borio bih se s Beneilom u lipnju (šesti mjesec). Nije mi bitno hoće li to biti tijekom International Fight Weeka na kojem će nastupiti Conor McGregor. Čuo sam da bi UFC sredinom godine mogao doći u Australiju. Bilo bi dobro boriti se blizu kuće (Hooker stanuje na Novom Zelandu).‘‘, započeo je Dan, a zatim se osvrnuo na Dariusha.

‘‘Benny je rangiran iznad mene, a u posljednja dva nastupa upisao je poraze. On je izjavio da propitkuje ima li i dalje ‘ono nešto‘ u sebi. Brate, ja to mogu provjeriti. Provjerit ću za tebe.‘‘, poručio je Hooker.

Podsjećamo, Hooker je 2. prosinca (12. mjesec) trebao nastupiti na istom eventu na kojem je Dariush izgubio meč protiv Tsarukyana. Međutim, Dan je slomio ruku 11 dana prije eventa i otkazao je meč protiv Bobbyja Greena. Uspješno se ‘‘Hangman‘‘ vratio treninzima, a meč protiv sedmorangiranog Dariusha definitivno ima smisla za Hookera. Vidjet ćemo slažu li se UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ s tom idejom.

Linker
26. travanj 2024 08:59