UFC

Justin Gaethje: ‘Saint Denis može poraziti Poiriera, mlade generacije su ‘gladne‘ i ne spavaju pod svilenim pokrivačima‘

Benoit Saint Denis

 Thomas Baron/AFP/Profimedia
Gaethje je u hvalospjevima pričao o sjajnom francuskom borcu

Strašno težak i uzbudljiv meč čeka Dustina Poiriera u trećem mjesecu na UFC 299 eventu. UFC-ov veteran nastupit će u meču koji zapravo nudi svojevrsni obračun generacija.

Gotovo sedam godina Poirier je stariji od svog protivnika Benoita Saint Denisa, ali razlika u iskustvu još je veća nego razlika u godinama. Poirier iza sebe ima 38 profesionalnih nastupa, od čega čak 29 pod okriljem UFC-a. Dustin je u UFC-u od sada već davne 2011. godine, a tijekom karijere borio se s gotovo svim velikanima perolake i lake kategorije.

S druge strane, Benoit Saint Denis dosad je odradio 15 profesionalnih MMA mečeva, a unutar UFC-ovog kaveza nastupio je ukupno šest puta. 28-godišnji Francuz profesionalni je borac od 2019. godine, a Poirier je tada bio itekako etabliran borac.

Dakle, jasno vam je da se uistinu radi o sukobu stare i nove generacije. Saznat ćemo je li došlo vrijeme za određenu smjenu generacija pri vrhu ili Dustin Poirier s razlogom zauzima treće mjesto u poretku izazivača. Benoit Saint Denis ulazi u ovaj meč kao 12. izazivač lake kategorije i meč protiv Poiriera bit će uvjerljivo najveći i najteži u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Unatoč iskustvu i rang ljestvici, Dustin Poirier nije favorit u ovom meču. Kladionice blago favoriziraju francuskog borca (1,70 - 2,20), a puno toga leži u formi koju borci pokazuju u posljednje vrijeme. Saint Denis je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a prošle godine upisao je tri pobjede prekidom. Poirier je u posljednja tri nastupa upisao dva poraza, a tijekom 2023. godine odradio je samo jedan nastup. Justin Gaethje nokautirao ga je u drugoj rundi i ovo su glavni razlozi zašto Poirier kotira kao autsajder.

Osim kladionica, Saint Denisu dobre šanse za pobjedu daje i Justin Gaethje, posljednji borac koji je porazio Poiriera. Gaethje smatra da su borci te ‘‘nove generacije‘‘ jako opasni i ‘‘gladni‘‘, dok je Poirierova ‘‘glad‘‘ upitna.

‘‘Ovo je tako lud sport. Apsolutno vjerujem da bi Saint Denis mogao pobijediti. Njegove vještine su na razini. Ovo je jako slična situacija onoj kad sam se ja borio protiv Rafaela Fizieva. Pričamo o mladom nadolazećem borcu koji je prepun samopouzdanja, jako je ‘gladan‘ i još uvijek ne spava pod svilenim pokrivačem. Ovi mladi tipovi su jako opasni i imaju ludo dobre vještine. Benoit tek kreće s velikim borbama, a sviđa mi se jer je čak i mene prozivao. Mislim da mu je Poirier trenutno savršen protivnik i to je borac s kojim bi se u ovom trenutku trebao boriti.‘‘, zaključio je Justin.

Koliko god Saint Denis dobro izgledao, činjenica je da ga čeka najteži meč u dosadašnjoj karijeri. Dustin Poirier i dalje je poseban borac, a jako je malo boraca koji se mogu pohvaliti da su lakoćom porazili Poiriera. Saint Denis mora očekivati rat, jer to će vjerojatno i dobiti.

Uostalom, Gaethje je spomenuo svoj meč protiv Rafaela Fizieva. Fiziev je također pripadnik ‘‘nove generacije‘‘, ali zapeo je pokušavši preteći Gaethjea u poretku. Ispostavilo se da Fiziev još uvijek nije dovoljno kvalitetan za borce takvog renomea, a neće biti iznenađenje ako se nešto slično dogodi i Saint Denisu.

Linker
08. svibanj 2024 07:07