UFC

Beneil Dariush skočio među kandidate za napad na titulu, Miočić nastavlja padati na rankingu

Beneil Dariush
 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC 262 priredba nije donijela puno promjena na službenim UFC ljestvicama

Najveći dobitnik UFC 262 priredbe, ako ćemo gledati službene UFC-ove ljestvice, uz Charlesa Oliveiru svakako je Beneil Dariush. Najveću borbu svoje karijere iskoristio je kao priliku za dokazivanje te je sedmom pobjedom u nizu došao do trećeg mjesta ljestvice izazivača lake kategorije. To je skok od čak šest pozicija, kojim je tako iza sebe ostavio Michaela Chandlera, Conora McGregora te mnoge druge, uključujući Tonyja Fergusona. Ispred njega nalaze se tek prvak Oliveira, Dustin Poirier i Justin Gaethje.

Ferguson je porazom od Dariusha pao jednu poziciju i sad je šesti, čime je uspon za jednu napravio Conor McGregor. Neki borci pomakli su se za jedno mjesto naprijed, budući da je Charles Oliveira pomaknut na poziciju prvaka s trećeg mjesta ljestvice, a na nju je ušao idući protivnik Islama Makhacheva, Thiago Moises.

Rogerio Bontorin i Matt Schnell zamijenili su se na osmom i devetom mjestu muha kategorije, dok je Edson Barboza pobjedom nad Shaneom Burgosom ušao u Top 10 perolake kategorije, čiji je sad deveti izazivač. Burgos je sa spomenog devetog pao na 13. mjesto.

Preostale promjene većinom su kozmetičke prirode, uz napomenu kako je Stipe Miočić izgubio još jednu poziciju na pound-for-pound ljestvici. Zamijenio se s Janom Blachowiczem pa je tako sada osmi, a novi borac na toj ljestvici je Oliveira, koji je zauzeo 11. poziciju.

Sve ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 16:47