UFC

Nakon UFC 262 poraza UFC odlučio otpustiti Ronalda ‘Jacarea‘ Souzu

Jacare vs. Muniz
 screenshot (YouTube, UFC)
Osim što je posljednji nastup završio sa slomljenom rukom, legendarni Brazilac ostao je i bez posla

UFC se polako rješava boraca koji su već ranije dali ono najbolje od sebe. Već same nedavno izgovorene riječi Dane Whitea, kako mu je namjera u promociji imati samo borce koji u budućnosti imaju šanse boriti se za titulu, tako je bilo jasno da će prema veteranima promocija biti sve nemilosrdnija. To se ove godina već potvrdilo na primjeru boraca poput Juniora Dos Santosa i Alistaira Overeema, a sad se opraštamo od još jednog borca koji je svojevremeno predstavljao nekoga iz samog svjetskog vrha.

41-godišnji Ronaldo "Jacare" Souza (26-10, 9-7 UFC) nastupio je proteklog vikenda na UFC 262 priredbi, gdje je poražen od Andrea Muniza. Osim što mu je to bio četvrti poraz u nizu, još lošije za ovog umjetnika partera zvuči činjenica da je po prvi put u karijeri poražen prisiljavanjem na predaju. A da bi stvari bile još gore, vjerovao je da se iz teškog zahvata može izvući pa je završio sa slomljenom rukom. Taj problem je već krenuti sanirati za operacijskim stolom, ali nakon što se vratio kući obitelji je dočekao hladni tuš.

Nekada veliki borac više nije član UFC-a. Iako je to obzirom na posljednje rezultate mogao očekivati, svakako nije lijepo saznati kako te više ne treba promocija čiji si svojevremeno bio kandidat za titulu. Zapravo, Jacarea mnogi smatraju najboljim borcem koji se nikad nije borio za pojas prvaka, iako je tome bio jako blizu, a mnogi su smatrali i kako je bivao nepravedno preskočen.

Najbliže tituli bio je u prosincu 2015. godine. Bio je na omjeru 5-0 u UFC-u kad se protiv Yoela Romera borio za poziciju izazivača. Borbu je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, no mnogi smatraju kako je bio zakinut za pobjedu. Nakon toga se još jednom doveo u situaciju gdje je mogao biti postavljen za izazivača, no UFC je smatrao da mora savladati Roberta Whittakera. U tome nije uspio te je Whittaker krenuo prema borbi za naslov koji je kasnije osvojio. Jacare je nakon toga počeo padati u kvaliteti izvedbi pa su počeli patiti i rezultati. Sve je završilo rastankom s UFC-om.

Hoće li se nastaviti boriti? Tu odluku vjerojatno će donijeti kad vidi kako će proći oporavak od loma.

Linker
02. svibanj 2024 03:22