UFC

Beneil Dariush svladao Gamrota i poručio: ‘Učinio sam sve što trebam učiniti, pobijedit ću koga god trebam!‘

Beneil Dariush vs. Mateusz Gamrot

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Nakon pobjede dao je podršku svom narodu i rekao da će učiniti sve za napad na titulu

Druga borba na ‘‘main cardu‘‘ večerašnjeg spektakla u Abu Dhabiju bila je ona između Mateusza Gamrota i Beneila Dariusha. Dariush je u meč ušao kao šesti na službenoj rang ljestvici, dok je Gamrot za tri mjesta bio ispod njega.

Mateusz Gamrot, bivši dvostruki KSW-ov prvak u meč je ušao kao favorit prema kladionicama, a u svojoj profesionalnoj karijeri izgubio je samo jednom i to u UFC debiju. Zaredao je nakon toga ‘‘Gamer‘‘ četiri pobjede i zaradio najteži ispit u karijeri koji ga je večeras čekao.

Beneil Dariush, čovjek koji je u trenutku ulaska u kavez imao sedam uzastopnih pobjeda od kojih je svakako najznačajnija ona protiv Tonyja Fergusona. Posljednji puta se borio u petom mjesecu prošle godine nakon čega se ozlijedio te je uslijedila ovakva duža pauza, no večeras je htio vratiti se u velikom stilu.

Borbu je Gamrot otvorio pokušajem rušenja, no nije uspio. Beneil je pokušavao ‘‘kickovima‘‘ te nije ozbiljno ugrozio Gamrota. Nakon toga su završili u parteru te je Dariush napadao nogu, ali ništa se nije dogodilo. Ustali su i završili na žici, a nedugo zatim ponovno u stojci. Gamrot je uhvatio ‘‘kick‘‘ od Dariusha i srušio ga, ali Beneil je opet napadao ‘‘leg lockove‘‘ no Gamrotova obrana je bila odlična. Gamrot je uzeo leđa Dariushu na žici, no ubrzo je pustio. Gamrot je opet srušio Dariusha te su se borili za dominantnu poziciju, a dobio ju je ‘‘Gamer‘‘. Ponovno su ustali i Gamrot je pogodio dobar desni direkt te je još jedno uhvatio Dariushov ‘‘kick‘‘.

Drugu rundu Gamrot je otvorio dobrim ‘‘kickom‘‘, a zatim je opet ušao u rušenje ali vrlo je teško izvršiti ga do kraja protiv Dariusha. Dariush je pritiskao ali Gamrot je djelovao bolje na nogama te je počeo čitati taj lijevi ‘‘kick‘‘ od Dariusha. Pogađao je dobro i Dariush, no Gamrot je oslično fintirao i pokušao rušenje koje je opet obranio Beneil. To se ponovilo još nekoliko puta, a Dariushovi udarci su postali sve teži. Gamrot je pokušao leteće koljeno, ali ‘‘Gamer‘‘ na samom finišu runde dolazi do vrijednog rušenja.

U trećoj rundi vidjeli smo Gamrota kako opet početkom ulazi u rušenje i napada nogu Dariusha koji se izvukao te su samo nekoliko sekundi nakon ponovno bili na nogama. Dariush je nastavio sa ‘‘low kickovima‘‘, ali sad je Gamrot izgledao umorno. Publika im je počela zviždati, ali Gamrot je opet rušio na kratko Dariusha te su se ustali i završili na žici. Dariush je opet obranio rušenje te su se vratili u centar te je svaki bacao poneki izolirani udarac. Dariush je ljevicom poslao u nokdaun Gamrota koji iz očaja ide u rušenje, ali opet su se našli na nogama. Beneil se uglavnom borio s leđima uz žicu no ubrzo su opet završili u parteru, ali nitko nije iskoristio poziciju.

Pobjedu je odnio Beneil Dariush jednoglasnom sudačkom odlukom.

U prvoj borbi na ‘‘main cardu‘‘ Manon Fiorot je pobijedila Katlyn Chookagian jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
16. travanj 2024 03:42