UFC

'Besmrtni' objasnio zašto se vratio iz mirovine: 'Jeste li slušali pjesmu i ne želite da ikada završi...?'

Matt Brown
 Youtube/UFC
Legendarnog "besmrtnog" Matta Browna u akciji nismo vidjeli još od studenog 2017. godine. Činilo se da je to ujedno bio njegov posljednji nastup u karijeru. No, popularni borac velter kategorije se odlučio vratiti u akciju na UFC-u 245 u prosincu i to protiv Bena Saundersa.

MMA fanovi su bez sumnje sretni jer se popularni 38-godišnji Brown vraća u akciju. Ipak, ima i onih koji nisu presretni kada se veterani odluče za povratak iz borilačke mirovine. Brown je prije posljednje pobjede protiv Diega Sancheza imao pet poraza u šest nastupa, i postoji razuman razlog zašto se odlučio za vješanje rukavica o klin. Zov borilišta je bio jači...

"Potpisao sam ugovor za borbu i dostavio ga. Ako se pitate zašto sam se vratio? Pročitajte ovo... Jeste li ikada slušali pjesmu i želite da stvar nikada ne završi? Ili ste se vozili na ringišpilu i želite se vratiti odmah na novu vožnju iako ste umrli od straha tijekom prve? To je kao da ste u tunelu. To je način funkcioniranja. Znam da su svjetlo na kraju tunela i njegov kraj koma", napisao je "The Immortal" na svom službenom Instagramu pokušavši objasnišvi svojim fanovima što ga je ponukalo na još jedan povratak.

"U borilačkom sportu jedini pravi razlog treninga je čin same borbe. Tijekom tog čina možeš tek pokazati svoju najvjerniju verziju. Nažalost, tunel uvijek na kraju završava, ali ti toliko jako želiš povratak da ćeš radi njega pogledati u lice neuspjehu, sramoti, fizičkim ozljedama ili nečemu gorem. Ovo je inspirirano pisanjem Mihalyja Csikszentmihalyija, autora knjige 'The Psychology of Optimal Experience'", dodao je Brown.

Popularni borac u karijeri ima 21 pobjedu i 16 poraza, a nikada nije stigao do prilike za napad na titulu. Jednom je bio vrlo blizu, no u eliminacijskom mjestu za prvog izazivača je poražen od Robbieja Lawlera. U tom je trenutku imao sedam pobjeda u nizu i činilo se da krupnim koracima korača prema naslovu prvaka. Najveći skalpovi koje drži u svojoj borilačkoj vitrini su mu Erick Silva, Stephen Thompson, Mike Swick i Diego Sanchez.

Protivnik Ben Sauneders trenutačno ima tri poraza u nizu i pet u posljednjih šest nastupa. Novi posrtaj bi ga zasigurno gurnuo prema otkazu u elitnoj promociji.

View this post on Instagram

Bout agreement signed and delivered. Wonder why I’m returning? Read this.....Ever listen to a song and wish it would never end? Or ride a roller coaster and want to go right back on it even though it scared the shit out of you? This is the tunnel. This is the state of “flow.” Know that the light at the end of the tunnel sucks..... In martial arts the only justification for the training is the act of combat and it is during that engagement that the creation of and highest expression of ones truest self is realized. Unfortunately the tunnel always ends, but you’ll want to go back so badly that you’ll face failure, humiliation, physics harm or worse to get back in that tunnel. Inspired by the writings of Mihaly Csikszentmihalyi (sp?) author of Flow, The Psychology of Optimal Experience

A post shared by Matthew Brown (@iamtheimmortal) on

Linker
17. svibanj 2024 09:30