UFC

Bijes UFC-ovog veterana: 'Ovo je sramota za naš sport!'

 Instagram
James Krause svoje je frustracije odlučio javno podijeliti. Novi detalji o sucu Joe Solizu pogodili su UFC-ovog veterana koji je čitavu situaciju nazvao "sramotnom".

Krause je početkom veljače u Houston stigao kako bi bio u kutu svom timskom kolegi Youseffu Zalalu, a na kraju je i sam navukao rukavice te 24 sata uoči borbe zamijenio Antonija Arroya. Potez UFC-ovog veterana mnogi su nahvalili jer nije samo uskočio u meč s opasnim suparnikom nego je ujedno za tu prigodu i riskirao pobjednički niz od šest pobjeda. Uz sve to, meč protiv Trevina Gilesa na UFC 247 priredbi bio je njegov debi u srednjoj kategoriji...

Krauseu se rizik na kraju nije isplatio te je u Toyota Centru poražen spornom podijeljenom odlukom sudaca. Runda koja je, kada se pogledaju sudačke kartice, podigla najviše prašine bila je ona uvodna.

Iako je James prema mnogima bio uspješniji u tih pet minuta, sudac Joe Soliz je to razdoblje pripisao njegovom suparniku i tako zapravo presudio meč. Cijela ta priča se dodatno zakomplicirala kada su se pojavile informacije o mogućem sukobu interesa i Solizovom poveznicom s Gilesovim timom.

"Ne postoji ništa što me na svijetu trenutno frustrira više od ovog sra*a... Kako ovo nije sukob interesa? Treniraš u nečijoj dvorani 10+ godina i dobiješ crni pojas od trenera koji je u kutu mog protivnika. Nisam ni na koji način ljut zato što sam izgubio meč. Bila je to izjednačena borba. Prva runda je pripala meni, druga njemu, a treća je mogla otići na bilo koju stranu. Ali ta treća je pripala meni na dvije od tri kartice. Presudila je prva koja je bodovana za njega. Nakon rušenja i gotovo četiri minute kontrole s leđa, a da ne spominjem i da sam zamalo završio meč gušenjem... Ne znam kako mu itko može dati tu rundi. Ovaj sport postoji već dovoljno dugo da ne bi počeli uvoditi promjene. Znam da Komisija u Teksasu neće učiniti ništa po pitanju moje borbe. Nikada to ne naprave, ali nadam se da će se Dana White, UFC i državna povjerenstva okupiti i stvoriti suđenje za NAŠ sport, ne boks. I da će imati ljude koji znaju što rade. Ovo je sramota za naš sport. Ne samo moja borba. Postoji tu više primjera za nesposobnost istog suca. Toliko sam frustriran.... Sjetite se i da sam zbog tog lika izgubio pola svoje plaće", poručio je Krause preko Instagrama.

View this post on Instagram

If this isn’t the most frustrating shit for me in the world I don’t know what... how is this not a conflict of interest? Training at someone’s gym for 10+ years and receiving a black belt from the coach corner my opponent. I no way am I mad I lost the fight, it was close. 1 was mine, 2 was his, and 3 was a toss up. But round 3 was given to me on 2/3 cards. It was round 1 they scored for him. After a take down and almost 4 minutes of back control, not to mention almost finishing the RNC, I don’t know how they would give that round to him. This sport has been around for too long to not start making changes. I know the Texas State Athletic Commission wont do a damn thing about my fight. They never do but I hope the @ufc, @danawhite, and the state commissions can come together to actually make the judging for OUR sport, not boxing and hold the people doing these jobs accountable. This is a disgrace to our sport. Not just my fight but multiple examples of incompetence from the same judge. So frustrated to even read this shit... and remember I lost half my purse because of this guy.

A post shared by James Krause (@thejameskrause) on

Linker
20. travanj 2024 01:41