UFC

‘Doktor‘ se vratio! Uroš Medić nokautirao je Matthewa Semelsbergera na UFC 291 eventu!

Uroš Medić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni srpski borac priredio je iznenađenje u Salt Lake Cityju

Mnogi su bili skeptični po pitanju novog nastupa Uroša Medića (9-1-0, 3-1 UFC). 30-godišnji srpski borac pristao je uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv Matthewa Semelsbergera, a borbu na UFC 291 eventu prihvatio je otprilike tri tjedna uoči samog održavanja.

Ne samo da je prihvatio težak meč, nego je pristao i na prelazak u višu kategoriju. Medić i Semelsberger obračunali su se u velter kategoriji, a Medić je dosad nastupao u lakoj kategoriji unutar UFC-a. Unatoč svemu nabrojanom, Uroš Medić došao je do druge uzastopne pobjede, a Matthewa Semelsbergera spektakularno je noakutirao u trećoj rundi.

Mora se priznati da borba nije najbolje započela za Medića. Eksplozivni Semelsberger napravio mu je niz problema tijekom prvih pet minuta, a u jednom trenutku desnicom je sjajno pogodio i poslao Medića u nokdaun. Kad god bi Semelsberger agresivnije nasrnuo tijekom prvih pet minuta, Medić bi se našao u ozbiljnijim problemima.

Srpski borac nadimka ‘‘Doktor‘‘ prebrodio je tu prvu rundu, kao i prvu polovicu druge runde u kojoj je Semelsberger također bio nešto bolji. Medić je bio strpljiv i mnoštvom ‘‘kickova‘‘ u tijelo svog protivnika akumulirao je štetu. Kako je borba odmicala, Semelsberger je sve više usporavao, a Medić je podizao svoj tempo borbe i preuzimao inicijativu.

Uroš je u treću rundu ušao s velikom oteklinom na desnoj potkoljenici, a vjerojatno ju je zadobio nakon što su mu ‘‘front kickovi‘‘ više puta odsjeli na laktovima Semelsbergera. Nije Urošu naročito smetala ta oteklina i treću rundu odrađivao je u dobrom ritmu. Sredinom treće runde, Semelsberger je skratio distancu i upustio se u otvorenu razmjenu, a iz te razmjene izašao je blago uzdrman. Medić je ‘‘namirisao krv‘‘ i krenuo je u napad.

‘‘Spinning backfistom‘‘ (‘Kružni udarac šakom‘) pokušao je Medić pogoditi Semelsbergera. Zahvatio ga je podlakticom, ali dovoljno da pošalje Semelsbergera na tlo. Pogodio je Medić još nekoliko udaraca iz gornje pozicije, dovoljno da sudac prekine borbu i da Medić upiše najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Uroš je ranije ovaj tjedan izjavio da planira ostati u velter kategoriji, jer skidanje kilograma za laku kategoriju jako teško podnosi. Dokazao je da se fizički može nositi s jednim podosta snažnim velterašem i nadamo se da ovaj put neće pauzirati dulje od godinu dana do sljedećeg nastupa. Želimo mu što manje ozljeda i jedva čekamo novi nastup ‘‘Doktora‘‘ u UFC-ovom kavezu.

Ostatak preliminarnog dijela UFC 291 priredbe ponudio je još četiri pobjede prekidom i jednu na bodove. Miranda Maverick otvorila je event porazivši Priscilu Cachoeiru ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a Jake Matthews i Gabriel Bonfim također su slavili ‘‘submissionom‘‘. Matthews je ‘‘RNC-om‘‘ završio Darriusa Flowersa u drugoj rundi, a Gabriel Bonfim ostao je neporažen i nakon svog 14. profesionalnog nastupa. Brazilski borac srednje kategorije nakon samo 73 sekunde ‘‘giljotinom‘‘ je porazio Trevina Gilesa, a Bonfimu je to druga pobjeda pod okriljem UFC-a. Ranije ove godine porazio je Mounira Lazzeza nakon samo 49 sekundi borbe, također ‘‘giljotinom‘‘.

Roman Kopylov nokautirao je Claudia Ribeira ‘‘high kickom‘‘ u drugoj rundi, a C.J. Vergara porazio je Viniciusa Salvadora jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
18. travanj 2024 12:57