UFC

Bisping komentrao rezultat revanša između Shevchenko i Grasso: ‘Posljednja runda nikako nije 10-8!‘

Valentina Shevchenko vs. Alexa Grasso 

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Iako se sada može do jutra argumentirati zašto runda nije bila 10-8, možda jednostavno više nema potrebe

Još se uvijek nije pojavila osoba koja se slaže s odlukom suca Mikea Bella da je Alexa Grasso posljednju rundu revanša trebala dobiti 10-8. Iako ju je možda pobijedila, nema apsolutno nikakve osnove da joj se da tolika prednost u toj rundi jer nije učinila ništa toliko dominantno za 10-8.

Upravo je takvog stajališta i UFC-ov komentator i bivši prvak, Michael Bisping. On tvrdi kako jednostavno ne razumije što je to Mike Bell vidio u posljednjoj rundi da se odlučio u sudačku karticu upisati 10-8:

‘‘Mišljenje je kao guzica, svatko ga ima. Očito, ja ispadam najveći šu**k jer ukoliko otvorite Twitter, vidjet ćete da me prozivaju zato što mislim da je Valentina Shevchenko pobijedila 3-2, a četvrta runda je bila bliska. Mogu razumjeti da je sudac Grasso dao rundu jer je mislio da su udarci iz gornje pozicije nanijeli više štete, ali Mike Bell je dao 10-8. Nema teorije da je ta runda bila 10-8‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

‘‘Novi kriterij je takav da, iako nisam direktno čitao literaturu, da jednostavno morate imati čistog pobjednika. Čist pobjednik znači da možete pogledati borbu i reći ‘on je pobijedio‘. Tako je jednostavno. Posljednja runda ne može biti 10-8, daleko od toga‘‘, dodao je.

Iako se sada može do jutra argumentirati zašto runda nije bila 10-8, možda jednostavno više nema potrebe. Borba je završila kako je završila i rezultat se promijeniti neće, a možemo samo reći kako se nadamo trilogiji čim se Valentinina ruka oporavi od ozljede koju je zadobila.

Linker
29. travanj 2024 08:12