UFC

Dana White prelomio, treći meč između Shevchenko i Grasso nam slijedi: ‘Onaj sudac treba biti pod istragom!‘

Dana White 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Valentina trenutno ima ozlijeđenu ruku te će sigurno trebati još vremena dok se oporavi, a vidjet ćemo hoće li Grasso u međuvremenu braniti titulu

Ne prestaje čuđenje od strane cijele borilačke zajednice na odluku suca Mikea Bella da posljednju rundu u prošlotjednoj borbi između Valentine Shevchenko i Alexe Grasso dodijeli 10-8 Meksikanki. Nema apsolutno nikakve osnove za takvo bodovanje, te se sudac Bell našao na velikom udaru javnosti.

O cijeloj se situaciji konačno oglasio i UFC-ov šef, Dana White. White je potvrdio da ćemo uskoro gledati trilogiju između ove dvije borkinje, a osim toga, nije imao niti malo lijepe riječi za dotičnog suca:

‘‘Bio sam na odmoru kada se ovo sve dogodilo. Kada sam saznao da je jedan sudac tu rundu dosudio 10-8, rekao sam da taj tip mora biti pod istragom zbog toga. To je najluđe sranje koje sam vidio u životu. Bit će ponovno revanš, to mora tako biti‘‘, rekao je Dana nakon DWCS-a sinoć.

‘‘Razgovarao sam s ljudima i atletske komisije sada moraju ići na seminar o 10-8 rundama. Pogotovo kada se radi o borbama za titulu, kada je toliko toga na liniji. Ne radi se tu samo o novcu, PPV-u i ostavštinama. Morate biti najbolji od najboljih u borbama za titulu. Uvjeravali su me da taj tip nije loš. Jednostavno je sj**ao i pogriješio. Nema teorije da je ta runda bila 10-8‘‘, dodao je.

Dodatna edukacija sudaca definitivno može samo popraviti stvar, a dobro je i što ćemo uskoro gledati i treći meč između njih dvije. Valentina trenutno ima ozlijeđenu ruku te će sigurno trebati još vremena dok se oporavi, a vidjet ćemo hoće li Grasso u međuvremenu braniti titulu.

Linker
02. svibanj 2024 08:50