UFC

Bisping ne smatra McGregora velikanom perolake kategorije

Michael Bisping
 

 MediaPunch/Shutterstock Editorial/Profimedia
Zamjera mu što nikada nije branio pojas

Poznato je već da je McGregor napravio pravu pomutnju i gotovo očistio perolaku kategoriju jednom prilikom, te cijeli svoj pohod okrunio nokautom nakon samo 13 sekundi protiv Josea Alda i tako postao prvakom te divizije. No isto tako je poznata i činjenica da nakon osvajanja pojasa McGregor nikada nije obranio taj isti pojas, što je na kraju krajeva i razlog zašto Bisping smatra da se McGregora ne može nazivati jednim od najvećih boraca perolake kategorije.

"Ako Volkanovski uspije (pobijediti Hollowaya), onda će on bez ikakve sumnje biti najveći UFC šampion perolake kategorije u povijesti. Prije je to bio Jose Aldo, a onda ga je Conor McGregor nokautirao za samo 13 sekundi, ali nikada nije branio pojas. On ga je upraznio i otišao se boriti u kategoriju iznad. Iako je napravio veliko postignuće u perolakoj kategoriji, nikada neće biti jedan od najvećih."

Prvak perolake kategorije Volkanovski (24-1 MMA, 11-0 UFC) uskoro brani svoj pojas u trilogiji protiv Hollowaya (23-6 MMA, 19-6 UFC). U prve dvije borbe slavio je Holloway, iako su obje borbe bile prilično izjednačene. Holloway je od tada nanizao dominantne pobjede protiv respektabilnih protivnika i time zaslužio još jednu priliku za napad na pojas. Zanimljivo je to da je Volkanovski najavio prelazak u laku kategoriju ukoliko pobijedi Hollowaya, na što se Bisping također osvrnuo na svom YouTube kanalu.

"Ako Volkanovski uspješno obavi posao, on bi se mogao boriti protiv Charlesa Oliveire krajem ove godine. Dvostruki prvak, superborba, ne mogu dočekati to sve!" - zaključio je Bisping.

Linker
20. travanj 2024 13:08