UFC

Bisping o Colbyju Covingtonu: ‘Nekoć nisam vjerovao da glumi, ali on je tako pristojan kad se ugase kamere‘

Colby Covington (lijevo) i Michael Bisping (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
Ponajbolji velteraš na svijetu navodno ima dvije osobnosti, jednu za kamere, drugu kad su kamere ugašene

Colby Covington jedan je od najomraženijih boraca u današnjem MMA-u. Američki velteraš fantastičan je borac, ali svojim ponašanjem navukao je bijes mnogih i nerijetko fanovi gledaju njegove mečeve samo da ga vide kako gubi.

Svima je naravno poznata priča kako je UFC navodno htio otpustiti Colbyja jer nije bio dovoljno zanimljiv i marketinški isplativ, a tada je Colby promijenio svoju osobnost, postao je ‘‘zlikovac‘‘ i priskrbio si je ostanak u UFC-u.

‘‘Chaos‘‘ je 2017. godine otputovao u Brazil na gostujući teren i uvjerljivo je porazio Demiana Maiu. Neposredno nakon meča, Colby je Brazilce nazvao ‘‘prljavim životinjama‘‘, a prevoditelju je zabranio prevođenje na portugalski. Colby je iz dvorane ispraćen uz salve zvižduka, a fanovi su mnogo toga i bacali u smjeru Covingtona, ali osiguranje je odradilo dobar posao.

To je zapravo bio početak Colbyja kakvog danas poznajemo, ali nerijetko smo slušali i priče da je Covington zapravo puka suprotnost kad su kamere isključene. Takvu verziju priče dao je i Michael Bisping.

‘‘Nekoć nisam vjerovao da je sve to gluma, ali ipak jest. Nisam vjerovao da glumi u stilu WWE-ovih kečera, sve dok se nekoliko puta nisam sreo s njim, bez prisustva kamere. Nisam mogao vjerovati koliko je prizemljen, pristojan i zapravo jako drago ljudsko biće.‘‘, započeo je Bisping putem svog YouTube kanala, a zatim je nastavio:

‘‘Ali kad uključite kamere, on stavlja svoju ‘MAGA‘ kapu (‘Make America Great Again‘) i veliki je ljubitelj Donalda Trumpa. To čak i nije gluma, ali Colby sve napada, nitko ne biva pošteđen. Razumijete o čemu govorim. Kada na ulici naiđete na njega, on je tako pristojan, pomaže ljudima oko sebe, pridržava vrata drugima, odvaja vrijeme za fanove itd. Ali kad uključite kameru, on ljuti jako puno ljudi.‘‘, dodao je Bisping.

Čak i sam Michael Bisping u par navrata je imao žustre prepirke s Covingtonom tijekom UFC-ovih emisija, ali očito su izgladili nesuglasice kad su kamere bile isključene, pa je tako Bisping prošle godine čak i intervjuirao Covingtona uoči njegovog meča s Masvidalom.

Neki će pravdati Colbyjevo ponašanje argumentima da mu u opisu posla stoji da mora biti takav, ali koliko je zapravo opravdavajuće ponašati se na takav način, samo kako bi privukli više pažnje i nešto više novca? Covington je zapravo prodao svoju osobnost za nešto više novca i pažnje.

Upitna je i ta priča o prijetnji UFC-a. Radi se o Colbyjevoj strani priče, a možda je Colby jednostavno izmislio da je bio pod prijetnjama UFC-a, čisto kako bi imao opravdanje za svoju novu osobnost. Mnoštvo je boraca koji ne barataju ‘‘trash talkom‘‘, ali svejedno su ostali unutar UFC-a, sve dok su upisivali pobjede.

Linker
02. svibanj 2024 19:45