UFC

Bisping o porazu Seana Stricklanda: ‘Izgubio je, mora dodati više toga u svoj repertoar‘

Dricus Du Plessis (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Vaughn Ridley/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije otkrio je glavne razloge Stricklandovog poraza na bodove

Puno se prašine podiglo nakon UFC 297 eventa i proglašenja pobjednika u glavnoj borbi večeri. Dricus Du Plessis porazio je Seana Stricklanda podijeljenom sudačkom odlukom, a fanovi i analitičari razilaze se u mišljenjima.

Jasno je da Stricklandu pripadaju prva i peta runda, dok je Du Plessis čisto uzeo četvrtu rundu. Druga i treća runda bile su poprilično izjednačene i teško je odlučiti se tko je zaslužio uzeti te dvije runde. Suci Derek Cleary i Eric Colon obje runde bodovali su u korist Du Plessisa, dok je Sal D‘Amato vidio Stricklanda kao boljeg borca u drugoj rundi. Tako je Sean dobio tri runde na kartici Sala D‘Amata, ali Du Plessis je bio bolji na karticama Erica Colona i Dereka Clearyja.

Stricklandu se teško pomiriti s ovim porazom i već je nekoliko puta jadikovao o ‘‘krađi‘‘ i nezasluženoj pobjedi Du Plessisa. Sličnu priču pričao je i nakon tijesnog poraza od Jareda Cannoniera krajem 2022. godine. Očito Sean ima problem s tako tijesnim porazima, ali apsolutno nitko ne može reći da se radi o ‘‘krađi‘‘. Suci ovdje nisu imali lak posao i meč je mogao otići na obje strane.

Sean Strickland jednostavno mora biti uvjerljiviji u svojim izvedbama ako ne želi da se ‘‘povlače repovi‘‘ i da kasnije bude nezadovoljan ishodom svojih mečeva. S time se slaže i Michael Bisping. UFC-ov komentator i nekadašnji prvak srednje kategorije otkrio je gdje leže najveći Stricklandovi problemi i što ga je koštalo pobjede.

‘‘Sean Strickland je odradio odličan meč, ali izgubio je. Borio se pretežno koristeći prednji direkt. Pričao sam o tome i neposredno nakon borbe. Sean ima odličnu obranu od rušenja, sjajan jiu-jitsu, prelijepe udaračke vještine, a njegov prednji direkt jedan je od najboljih u MMA-u. Brzo ga baca, jako je precizan i moćan. Pogledajte lice Dricusa.‘‘, započeo je Bisping na svom YouTube kanalu, a zatim je istaknuo probleme.

‘Ali Strickland mora nešto nadodati. Prednji direkt nije dovoljan i smatram da je previše oslanjanja na prednji direkt ono što je dovelo Dricusa do pobjede na bodove. Dricus je bacao ‘kickove‘ u glavu, u tijelo, pokušavao je snažnim udarcima i bio je agresivniji. Tri slova ‘D‘ su ključ, a to su ‘damage, duration i dominance‘ (Šteta, izdržljivost i dominacija). Ako su po svim kriterijima izjednačeni, tada se gledaju ostale stvari poput kontrole kaveza i činjenice da se Dricus kretao prema naprijed, bacajući snažne udarce i ‘kickove‘. To su stvari koje utječu na mišljenje sudaca.‘‘, zaključak je Michaela Bispinga.

Mnogi se zapravo i slažu s Bispingom. Strickland je prezentirao fantastičan prednji direkt, ali jednostavno je nedostajalo raznovrsnosti i dodavanja tehnika kojima bi bolje izgledao u očima sudaca. To je nešto na čemu će Sean morati poraditi uoči svojih sljedećih nastupa.

Linker
27. travanj 2024 06:55