UFC

Stricklandov trener oglasio se nakon poraza na UFC 297 eventu: ‘Gledajući uživo, smatrao sam da smo uzeli tri runde‘

Sean Strickland (lijevo) i Eric Nicksick (desno)

 Instagram (eric Nicksick)
Eric Nicksick naglasio je kako se radilo o tijesnoj borbi kakvu nije lako bodovati

Sean Strickland nije dugo ostao na tronu UFC-ove srednje kategorije. Američki borac pojas je osvojio u devetom mjesecu prošle godine, a već u siječnju (1. mjesec) ove godine ostao je bez titule prvaka. Dricus Du Plessis porazio je Stricklanda proteklog vikenda na UFC 297 eventu i Strickland je tako ostao upisan kao prvak koji niti jedanput nije uspio obraniti pojas.

Teško je Stricklandu pao taj poraz. Sean smatra da je ‘‘pokraden‘‘, a ističe da ga je Dricus udario glavom sredinom borbe te je na taj način prouzrokovao posjekotinu iznad njegovog lijevog oka. Brojni fanovi također misle da je Strickland zaslužio pobjedu, ali činjenica je da se radilo o tijesnom meču koji je mogao otići na obje strane, a da pritom ne govorimo o nekakvoj ‘‘krađi‘‘.

S takvim mišljenjem donekle se slaže i Eric Nicksick, Stricklandov trener i glavni trener Xtreme Couture Gyma. Nicksick se oglasio putem Instagrama, a iako smatra da su mogli doći do pobjede, trener ne traži izlike te ističe da se radilo o jako tijesnom meču.

‘‘Čestitke Dricusu Du Plessisu i njegovom timu. Nikada nisam upoznao borca koji se tako primjereno ponašao tijekom ‘figh weeka‘, a sve je popratio i svojim borilačkim vještinama. Sretan sam zbog tebe, tvog tima i tvoje države, učinio si ih ponosnima.

Borba je bila tijesna, a tijesne borbe znače da moramo dobiti bitku vizualnog dojma. Gledajući uživo, smatrao sam da smo uzeli prvu, drugu i petu rundu, ali najbitnije je ono što misle tri suca uz kavez. Borbu ću ponovno pogledati, kako bih analizirao gdje možemo biti bolji. Puno ljubavi za sve koji nas podržavate. Okrećemo se onom što slijedi.‘‘, poručio je Nicksick putem Instagrama.

Nicksickova poruka sasvim je korektna i primjerena. Ničime nije pokušavao umanjiti Du Plessisovu pobjedu i čestitao mu je na zasluženom slavlju. Nadamo se da će i Strickland usvojiti pristup svog trenera te će se uspjeti pomiriti s porazom koji je pretrpio na UFC 297 eventu.

Linker
03. svibanj 2024 08:09