UFC

Bisping podržava Pereirinu odluku: ‘Skidanje kilograma oduzima sposobnost primanja udaraca‘

Alex Pereira 

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Smatra da će mu to biti prirodnija kilaža i da će u poluteškoj definitivno moći bolje primati udarce

Težak poraz je Alex Pereira doživio ranije ovog mjeseca od strane svog rivala Israela Adesanye. Nokautom u drugoj rundi Adesanya je vratio pojas srednje kategorije kojeg mu je ‘‘Poatan‘‘ uzeo krajem prošle godine, a učinio je to u uistinu velikom stilu iako je ogroman pritisak bio na njemu.

Nakn toga su se počele provlačiti priče o skidanju kilograma, a poznato je da Pereira skida jako puno za srednju kategoriju. Najavio je da prelazi u polutešku, a to podržava i Michael Bisping te smatra da skidanje kilograma oduzima sposobnost primanja udaraca:

‘‘Morate biti svjesni da će Alex Pereira u poluteškoj biti bolji nego u srednjoj. Ima ta teška skidanja kilograma, pogledajte koliki je to tip. Jako je teško skidao svaki put. To vas iscijedi, utječe na izdržljivost, utječe na kamp jer ne jedete ugljikohidrate. Ne možete se oporaviti između treninga. Umarate se u borbama, a uzima vam mogućnost primanja udaraca‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

‘‘Toga svega neće biti u poluteškoj kategoriji. On će biti veći, jači, izdržljiviji. Bolje će moći primati udarce. Bolje mu je da lakše prima te udarce jer u poluteškoj svi udaraju jače‘‘, zaključio je.

Mnogo boraca iz vrha poluteške kategorije, uključujući i prvaka Hilla, poželjelo je Alexu Pereiri dobrodošlicu u polutešku te su mu se putem i ponudili za meč. Sada se bivši prvak treba prvo dobro oporaviti od prošlog poraza i nokauta, a nakon toga ćemo znati protiv koga će debitirati u novoj kategoriji.

Bisping je ovdje sigurno u pravu jer će mu to biti puno prirodnija kilaža, a vidjet ćemo koji su mu dometi u toj kategoriji.

Linker
17. travanj 2024 00:52