UFC

Jiri Prochazka o Pereiri: ‘On je pravi ratnik, drago mi je što dolazi u našu kategoriju‘

 Alex Pereira 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Bit će jako zanimljivo vidjeti tko će biti njegov odabir za debi u poluteškoj

Alex Pereira ipak nije uspio obraniti pojas u srednjoj kategoriji kojeg je Israelu Adesanyi uzeo krajem prošle godine. Israel ga je ovog mjeseca teško nokautirao u drugoj rundi borbe na UFC 287 priredbi, a odmah nakon poraza su Dana White i Pereira potvrdili kako će se ‘‘Poatan‘‘ od sada boriti u poluteškoj kategoriji.

Gotovo pa ne postoji borac iz vrha poluteške koji se bivšem prvaku nije ponudio da mu poželi dobrodošlicu u meču, a bivši prvak poluteške kategorije Jiri Prochazka je jedan od onih koji su mu se ponudili. Iako se još oporavlja od ozljede, rekao je kako bi se radi borio protiv Alexa:

‘‘On ima jako sobar ‘stand up‘ stil, ima jako puno vještina. Još je jako visok. Mislim da je jako dobar za našu kategoriju, ima jako dobar osjećaj za kretanje također. Ima dobar tajmig. Jako mi je drago vidjeti tipove poput njega u našoj kategoriji jer je to prilika da mi pokažemo koliko smo dobri, jer je i on također dobar‘‘, rekao je Prochazka za Low Kick MMA.

Rekao je i svoje osobno mišljenje o njemu:

‘‘Alex je dobar ratnik, ima jako dobar stil borbe. Volim njegov stil jer je vrlo, vrlo jednostavan, ali i užasno efikasan.‘‘

Pereira će definitivno biti veliko pojačanje za polutešku kategoriju, ali je Dana White nedavno rekao da neće imati beneficije kao u srednjoj kategoriji. Ukoliko će željeti napasti titulu, morat će pobijediti nekoga iz samog vrha. Bit će jako zanimljivo vidjeti tko će biti njegov odabir za debi u poluteškoj, pogotovo zato što će eventualni napad na titulu morati izboriti protiv najboljih.

Linker
23. travanj 2024 09:59