UFC

Bisping smatra da Diaz nema šanse u boksačkom meču protiv Jakea Paula, Nate mu brzo uzvratio

Michael Bisping

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije vjeruje da je YouTuber veliki favorit u boksačkom meču

Vrlo brzo nakon pobjede Jakea Paula nad Andersonom Silvom, Nate Diaz nametnuo se kao glavni favorit za sljedećeg Jakeovog protivnika. Ipak se radi o MMA borcu na zalasku karijere, a time Diaz u potpunosti odgovara profilu Jakeovih dosadašnjih protivnika.

Šalu na stranu, meč između Jakea Paula i Natea Diaza svakako bi polučio velik interes fanova, a čak i oni koji smatraju da je svaki Jakeov meč namješten, ovdje bi imali manje prostora za kritiku jer teško je povjerovati da bi borac poput Diaza pristao na takvo nešto.

Kladionice su brzo izbacile i prve koeficijente za taj meč. Koeficijent na pobjedu Jakea Paula u prosjeku se kreće od 1,30 do 1,35, dok je 3,00 koeficijent na pobjedu Natea. Neki se možda neće složiti s takvim omjerom, ali Michael Bisping vjeruje da je Jake Paul s pravom favorit.

‘‘Slušajte, u meču s boksačkim rukavicama, mislim da to nije dobra ideja za Natea Diaza. Nate Diaz je bio sjajan MMA borac. Pobijedio je fenomenalne borce, imao je fantastičnu karijeru. Neke mečeve je izgubio, ali mnoge je pobijedio. U boksu nema jiu-jitsua, nema kickova i pregršt ostalih tehnika iz MMA-a. Sve su to prednosti koje bi inače imao nad Jakeom Paulom.‘‘, započeo je Bisping na svom YouTube kanalu, a istaknuo je i kako ga zabrinjava razlika u veličini. Diaz je većinu karijere proveo u lakoj kategoriji (-70 kg), a povremeno se borio i u velteru (-77 kg). Jake Paul osjetno je krupniji i na vaganju uoči meča protiv Andersona Silve težio je 84,5 kg.

‘‘Ako bi se borio protiv Jakea Paula u kategoriji do 90,7 kg (200 ‘lbs‘) ili koju god kilažu da dogovore, mislim da se Diaz ne bi dobro proveo. Ono što mogu sa sigurnošću reći, jeste činjenica da će obojica zaraditi brdo novca. Ne bih se iznenadio da se UFC umiješa i ponudi mega ponudu Diazu da se treći put bori proitv McGregora, jer tko ne želi vidjeti taj meč?‘‘, zaključio je Bisping.

Njegovi komentari brzo su došli do Natea Diaza koji nije oduševljeno reagirao na Bispingove komentare kojima umirovljeni engleski borac zapravo vidno favorizira Jakea Paula u boksačkom meču.

‘‘Ovo je jedini njegov (Bispingov) meč koji sam ikada pogledao. Nemoj me mrziti zato što ne možeš biti ja.‘‘, Diazov je odgovor na Bispingove izjave, a u objavi je priložio ‘‘screenshot‘‘ na kojem je se vidi nokaut kojim je Dan Henderson brutalno uspavao Michaela Bispinga još 2009. godine na UFC 100 priredbi.

Zašto bi Bisping poželio biti Nate Diaz, vjerojatno je jasno samo Nateu. Za razliku od Natea, Bisping je osvojio UFC-ov pojas i svakako je imao uspješniju karijeru od Natea. Međutim, to je Nate Diaz, a prihvaćanje kritika i tuđih mišljenja nije nešto što ga odlikuje.

Linker
19. travanj 2024 06:58