UFC

Bisping vjeruje da će se Till vratiti na pravi put

Darren Till
 screenshot
Darren Till trenutno je daleko od ikakvih borilačkih zbivanja. Samo devet mjeseci nakon borbe za titulu, mladi borac iz Liverpoola ima niz od dva poraza, ali i nimalo zavidnu privatnu situaciju. No, Michael Bisping vjeruje kako će se njegov sunarodnjak vratiti na pravi put.

Koliko se brzo podigao gotovo do vrha, još je brže pao s njega. Tako je najbolje opisati ono što se u posljednje dvije godine dogodilo Darrenu Tillu. U listopadu 2017. godine bio je tek jedan od potencijala UFC-ovog veltera, da bi pobjeda nad Donaldom Cerroneom, uz pomoć njegove karizme, dovela do toga da je skočio do samog vrha. U svibnju prošle godine u svom je gradu savladao Stephena Thompsona i borba za titulu bila je njegova. Na kraju se u njoj dogodio težak poraz od Tyrona Woodleya, na njega je povezao onaj iz ožujka ove godine od Jorgea Masvidala, a nisu pomogli niti privatni problemi. Tako je Till trenutno u teškoj situaciji, koju je prokomentirao bivši UFC prvak, Michael Bisping, u svom podcastu.

"On ima sve što je potrebno za biti prvak. Ne zaboravimo kako je spojio pobjede nad Donaldom Cerroneom i Stephenom Thompsonom. Što se tiče ove druge, bila je to vrlo neizvjesna borba, no i Tyron Woodley je protiv njega imao dvije takve. Wonderboy Thompson je taj nivo borca iz samog vrha. On je jedan od najboljih na svijetu, borac vrlo nezgodnog stila", rekao je Bisping, da bi onda dodao još nešto o borbi u kojoj je Till doživio prvi poraz u karijeri. Radi se naravno o onoj protiv Woodleya.

"Da se Till i Tyron bore još pet puta, garantiram vam da bi ishod bio svaki put drugačiji. Neću sad reći da bi ga Till pobijedio, ali sam uvjeren da ne bi bilo onako jednostrano. Nažalost, njemu je nakon toga došao i poraz od Masvidala, koji je poprilično povrijedio njegov status. No, njemu je tek 26 godina, još uvijek je vrlo mlad. Dajte mu vremena da se oporavi, vratit će se on", uvjeren je "The Count".

I sam Dana White je nedavno priznao kako je s Tillom požurio i da mu taj brzi uspon zapravo nikako nije dobro došao. Osim što nije bio spreman borilački, nije bio niti psihički. Zbog toga je sad bitno da uzme dovoljno vremena za vratiti se u pravo vrijeme i na pravi način. Bojimo se pomisliti što bi mogao napraviti povratak i novi poraz, možda je to situacija iz koje se "Gorilla" više ne bi mogao vratiti tamo gdje je bio.

Linker
28. travanj 2024 13:03