UFC

Bisping vjeruje u iznenađenje na UFC-u 290: ‘On je poput Charlesa Oliveire, mislim da će pobijediti prvaka‘

Former mMichael Bisping

 KIERAN CLEEVES/PA IMAGES/PROFIMEDIA Kieran Cleeves/pa Images/profimedia
Britanac vjeruje da će muha kategorija u nedjelju dobiti novog prvaka

Tijekom nadolazećeg vikenda MMA fanovi moći će uživati u UFC 290 priredbi, koja će se održati u nedjelju ujutro (prema hrvatskom vremenu) u vegaškoj T-Mobile Areni. "Event" predvodi borba za titulu u perolakoj diviziji između Alexandera Volkanovskog i Yaira Rodrigueza, dok će u sunaslovnoj borbi (za pojas muha kategorije) snage odmjeriti Brandon Moreno i Alexandre Pantoja. Bivši UFC-ov "middleweight" prvak, Michael Bisping, smatra kako će Pantoja pobijediti Morena i osvojiti pojas.

"Mislim da se Moreno popravio, ali dajem prednost načinu na koji se Pantoja bori, kutovima koje stvara i, naravno, njegovoj borbi na tlu, gdje držim da samo lovi ‘submissione‘. Nešto kao Charles Oliveira. Tako brzo, on te samo zgrabi, uhvati se za ruku, vrat, bilo što, i završi", rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

Pantoju su sjajne "grappling" vještine dovele do njegove posljednje dvije pobjede pod okriljem UFC-a (Alex Perez, "neck krank" i Brandon Royval, "rear naked choke"), ali Bisping je ukazao i na Brazilčevu agresivnost u "stand upu".

"Na nogama, on je neortodoksan. Učinkovit je, agresivan i vjeruje u sebe. Ići će naprijed prema Brandonu Morenu, kojeg je već dvaput pobijedio i mislim da ga neće poštovati, što će biti ključno. Doduše, to bi moglo značiti i da će krenuti na veliku priliku i naletjeti na nešto što će ga srušiti, te potencijalno uzrokovati kraj borbe. Ali, generalno, mislim da Pantoja pobjeđuje u ovoj borbi. Pantoja je to već dva puta učinio i mislim da može opet", zaključio je 44-godišnji Britanac.

Kao što Bisping kaže, Pantoja je prethodno dva puta pobijedio Morena; sredinom svibnja 2018. (jednoglasnom sudačkom odlukom) na UFC Fight Night priredbi (Maia protiv Usmana) i krajem kolovoza 2016. u osmini finala 24. sezone showa The Ultimate Fighter, kada je završio Meksikanca RNC-om. Unatoč međusobnom omjeru, kladionice kao favorita vide Morena (1,50 koeficijent, a na Pantoju 2,45). Jesu li u pravu "bookmakeri" ili Bisping, saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
04. svibanj 2024 07:27