UFC

Bivša NFL zvijezda poručila Fergusonu: ‘Ti si pravi ratnik, ali, molim te, razmotri odlazak u mirovinu!‘

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Zna da je teško reći dosta sportu u kojem su cijeli život, ali crta se mora podvući

Bivšem istaknutom NFL-ovcu Shawnu Merrimanu nije bilo lako napustiti igru ​​koju voli, ali bivši "linebacker" koji je postao MMA promotor znao je kada je došlo vrijeme za mirovinu, a nada se da će Tony Ferguson također imati to otkriće.

Najveća sličnost između američkog nogometa i MMA-a je ta što su oba vrlo fizički zahtjevni sportovi koji uzimaju danak u tijelu. Mentalno, Merriman je vjerovao da se još uvijek može natjecati na terenu, slično kao što Ferguson vjeruje da se još uvijek može boriti protiv najboljih u kavezu. Međutim, kada tijelo nije bilo na istoj stranici, tada je znao da je vrijeme za mirovinu.

"Ako vaše tijelo ne može izdržati, izuzetno je opasno. Zato, kada gledate nekoga poput Fergusona – kao da, možete ući u kavez i boriti se, ali kako će izgledati? Kako ćeš nastupiti? Kad više ne možeš nastupati, postaje vrlo opasno, čovječe. Nadam se da će u jednom trenutku razmisliti o tome. Tony, ti si pravi ratnik, ali, molim te, razmisli o mirovini."

Otkako je otišao, Merriman je svoju pozornost usmjerio na razvoj sljedeće generacije MMA boraca u Lights Out Xtreme Fightingu. Bavi se borilačkim sportom gotovo dva desetljeća i slično kao igrači NFL-a, zna prepoznati kada je vrijeme da borac krene dalje.

Ferguson (39) je izgubio sedam uzastopnih UFC borbi, posljednju od Paddyja Pimbletta na UFC-u 296. Ono što sada donosi u kavez daleko je od borca ​​koji je imao 12 uzastopnih pobjeda tijekom šest godina. Većini se ne daje toliko "fore" kada je u pitanju ovako dugi niz poraza, ali za pobjednika 13. sezone "The Ultimate Fightera" i bivšeg privremenog prvaka u lakoj kategoriji, UFC je Fergusonu dao svaku priliku da se vrati na pobjedničke staze. Što će sada biti, tek treba vidjeti...

Linker
30. travanj 2024 22:30