UFC

Bivša UFC prvakinja u teškoj situaciji uoči subotnjeg meča, tuži svog trenera za ogromnu krađu

Jessica Andrade i njen bivši trener Gilliard Parana (u sredini iza Andrade)

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Jessica Andrade podigla je tužbu protiv svog sada bivšeg trenera, Gilliarda Parane, ubrzo je stigao i njegov odgovor

Jessica Andrade, bivša UFC prvakinja, pokrenula je pravnu tužbu protiv svog bivšeg trenera Gilliarda Parane zbog navodne krađe od dva milijuna dolara. Andrade je tijekom svoje karijere bila poznata kao jedna od najatraktivnijih borkinja u UFC-u, s pobjedama spektakularnim nokautima. Međutim, njezin osobni život nije toliko poznat javnosti.

Andrade je otkrila da će poduzeti pravne korake protiv Parane s kojim je surađivala godinama, zbog nepravilnosti u upravljanju njezinim financijama. U razgovoru za MMA Fighting, Andrade je opisala što je uzrok sukoba:

"Imamo tužbu u vezi s TransferWiseom i novcem koji je prebačen na račune ljudi koje nikada u životu nisam vidjela", izjavila je Andrade. "To se dogodilo dok je on upravljao mojim financijama, a ja nisam imala pristup ničemu. U jednom trenutku je rekao: ‘Jessica, pusti mene da se brinem o tome, ne moraš se brinuti ni o čemu.‘ I kao i uvijek, vjerovala sam mu. Uklonio je moj pristup računu. Rekao je: ‘Ne trebaš gledati svoje račune, imat ćeš mjesečnu plaću.‘ Na početku sam dobro zarađivala, ali na kraju ne znam kako je taj novac nestao."

Andrade je dalje izjavila da je njen bivši trener tvrdio da previše troši na Amazonu, ali nakon istrage otkriveno je da je zaradila dva milijuna dolara dok je na Amazonu potrošila samo deset tisuća dolara.

"Gdje je ostatak novca? To nema smisla, i sada se istražuje gdje je svaki cent otišao. Trenutno čekam rezultate. Pripremam se za borbu u subotu, a čim to završi, ponovno ću se pozabaviti ovom tužbom."

Tužba je pokrenuta u Sjedinjenim Državama dok se Parana nalazi u Brazilu, pa Andrade nije sigurna kako će se postupak odvijati. Parana je, kako kaže, bio prilično mudar i napustio zemlju prije nego što su se problemi pojavili.

Gilliard Parana je u izjavi za MMA Fighting odbacio sve optužbe koje je iznijela Jessica Andrade, tvrdeći da će tijekom istrage dokazati svoju nevinost.

Linker
09. rujan 2024 12:39