Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: FNC spektakl u pulskoj Areni, Nurmagomedov brani titulu, UFC Fight Night, ONE i još...

FNC 19

 FNC
Nadolazeći vikend obiluje MMA sadržajem, ali donosi nam i tajlandski boks te velik okršaj u grapplingu

Nešto slabiji tjedan je iza nas, ali zato je pred nama tjedan pun evenata. Fight Nation Championship će zasigurno zapaliti domaću publiku, a UFC, Bellator i OKTAGON MMA donose nam još akcije u svijetu mješovitih borilačkih vještina. Na sve to, ONE FC donosi velike okršaje u grapplingu i tajlandskom boksu.

FNC 19 - ARENA PULA

Već neko vrijeme čelnici FNC-a najavljuju veliki spektakl u pulskoj Areni u devetom mjesecu. Već nam je otprije poznato da će se na spomenutoj priredbi održati i finale FON-a, kao i meč ovosezonskih FON trenera, Filipa Pejića i Vase Bakočevića. Nije to jedini meč koji će zaintrigirati publiku, jer očekuju nas čak tri borbe za titulu!

FNC je nedavno potpisao bivšeg UFC-ovog teškaša, Yorgana De Castra, a upravo on je u svom debiju za FNC trebao napasti titulu prvaka teške kategorije koju drži Ivan Vitasović. Međutim, Vitasović se ozlijedio i otkazao borbu deset dana prije nastupa, a zamijenit će ga dobro nam poznati showman, Miran ‘‘SloRocky‘‘ Fabjan. S Vitasovićem koji se oporavlja, De Castro i Fabjan borit će se za titulu privremenog prvaka teške kategorije.

Druga borba za titulu, premda u njoj nema regionalnih boraca, također će biti jako zanimljiva. Radi se o borbi u perolakoj kategoriji, a prvak Jordan Barton titulu će braniti protiv brazilskog borca, Ronyja Mariana Bezerre. Barton je posljednji puta svoju titulu obranio na FNC 15 priredbi u Ljubljani, a vidjet ćemo hoće li mu isto poći za rukom i ovaj vikend.

Treća borba za titulu je inauguralna. Naime, FNC će u Puli dobiti prvog prvaka u bantam kategoriji. Bosansko-hercegovački predstavnik Darko Banović će se za tu titulu boriti protiv poljskog borca Bartosza Wojcikiewicza.

Razočarani smo što nećemo gledati nastup FNC-ove mlade zvijezde, Marka Bojkovića. Jučer je stigla vijest da je njegov protivnik Samvel Vardanyan otkazao borbu zbog ozljede.

GDJE: pulska Arena

KADA: subota, 7. rujna u 20h

Popis svih borbi pogledajte OVDJE.

UFC Fight Night - Burns vs Brady

Nakon tjedna pauze, UFC nam u glavnoj borbi večeri donosi važan okršaj u velter kategoriji. Uvijek uzbudljivi Gilbert Burns upisao je dva uzastopna poraza - od trenutnog prvaka Belala Muhammada prošle godine i od Jacka Della Maddalene u ožujku. Unatoč tome što je vodio u borbi protiv JDM-a, ‘‘Durinho‘‘ je bio nokautiran u trećoj rundi meča. Sada se nalazi na šestom mjestu na rang ljestvici, a u kavez ulazi protiv osmorangiranog Seana Bradyja. Brady je također u pretposljednjoj borbi izgubio od Muhammada, ali je zatim prisilio na predaju (kimura) Kelvina Gasteluma u prosincu 2023. godine.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo okršaj u ženskoj muha kategoriji. Bivša UFC prvakinja, Jessica Andrade, trenutno je četvrtorangirana, a posljednji nastup je upisala na jubilarnoj UFC 300 priredbi kada je slavila podijeljenom odlukom. Ulazi u borbu protiv sunarodnjakinje iz Brazila, osmorangirane Natalije Silve. Silva je na fantastičnom nizu od 11 uzastopnih pobjeda s tim da je posljednjih pet ostvarila u UFC-u.

Od ostalih borbi vrijedi spomenuti okršaj na preliminarnom dijelu priredbe, borbu u poluteškoj kategoriji između Ryana Spanna i Ovincea Saint-Preuxa. Spannu je jako potrebna pobjeda jer je izgubio u posljednja tri nastupa, a od toga je dva puta gubio prekidom.

GDJE: UFC Apex, Las Vegas

KADA: u noći sa subote (7.9.) na nedjelju (8.9.), preliminarni dio počinje u 22h, a glavni dio u 1h

Popis svih borbi pogledajte OVDJE.

Bellator Champion Series San Diego

Bellator Champions Series vraća se u San Diego s velikim glavnim događajem u lakoj kategoriji i dodatnih deset borbi.

Priredbu predvodi neporaženi Usman Nurmagomedov koji će pokušati zadržati svoj naslov kada se sukobi s Alexanderom Shabliyem, čovjekom koji nije okusio poraz već osam godina.

Osim toga, u sunaslovnoj borbi večeri čeka nas okršaj u bantam kategoriji - bivši prvak Raufeon Stots vraća se u akciju protiv Brazilca Marcosa Brena. Također, odlična borba nas čeka i u velteru. Bivši UFC borac Lorenz Larkin natjecat će se protiv Gruzijca Levana Chokhelija koji je pobijedio u svoje posljednje tri borbe. Obojica će se boriti za priliku da postanu prvi izazivač u velter kategoriji.

GDJE: Pechanga Arena, San Diego, SAD

KADA: u noći sa subote (7.9.) na nedjelju (8.9.) u 3h

Popis svih borbi pogledajte OVDJE.

ONE 168

Nakon rasprodanog debija u SAD-u prošle godine, ONE Championship se s vraća u Colorado s priredbom ONE 168 koja donosi dva okršaja za naslov.

Jonathan Haggerty brani svoj naslov ONE prvaka u bantam kategoriji u Muay Thaiju protiv ONE prvaka u kickboxingu u muha kategoriji, Superleka Kiatmooa.

ONE prvak u grapplingu u lakoj kategoriji i nedavni osvajač milijuna dolara na CJI turniru, Kade Ruotolo, brani svoje zlato protiv ONE prvaka u grapplingu u muha kategoriji, Mikeya Musumecija. Uz to, legende Muay Thaija, Liam Harrison i Seksan Or Kwanmuang, odmjerit će snage.

GDJE: Ball Arena, Denver, SAD

KADA: u noći s petka (6.9.) na subotu (7.9.) u 2h

Popis svih borbi pogledajte OVDJE.

OKTAGON 60

Brzo rastuća češka promocija donosi nam glavnu borbu večeri u lakoj kategoriji koja će trajati pet rundi, a predvodi ju vrlo iskusni Slovak Ivan Buchinger koji je u svojoj posljednjoj borbi potvrdio svoju visoku formu. Suočit će se s jednim od najboljih njemačkih boraca, Lom-Alijem Eskievim koji je nastupao u ACA i KSW organizacijama gdje se borio za naslov prvaka.

U sunaslovnoj borbi večeri njemački borac Niklas Stolze, s devet završetaka i podrškom navijača, tražit će novu pobjedu protiv češkog ‘‘kralja underground scene‘‘, Matouša Kohouta.

GDJE: Rudolf Weber Arena, Oberhausen, Njemačka

KADA: u subotu (7.9.) u 18h

Popis svih borbi pogledajte OVDJE.

Linker
09. rujan 2024 08:38