UFC

Bivši KSW-ov prvak poručio Leonu Edwardsu: ‘Imaš sreće, Masvidal bi te ubio!‘

Jorge Masvidal, Mateusz Gamrot i Mike Brown

 Instagram (mateusz Gamrot)
‘Gamebredov‘ timski kolega stao je u obranu svog prijatelja i trening partnera

Razočaran je Leon Edwards jer je Jorge Masvidal otkazao njihov meč koji je bio planiran za 11. prosinca ove godine. Masvidal se povukao zbog ozljede, a ‘‘Rocky‘‘ je ostao bez prilike da poravna račune koje povlače još od 2019. godine i sukoba nakon londonske UFC priredbe.

‘‘Oduvijek sam znao da je on prevara i lažnjak. Imao je dobrih godinu ili godinu pol nokautiravši Darrena Tilla i Bena Askrena. To ga je poguralo. Ali izuzev toga, on je ništa drugo nego ‘journeyman‘. Kad god se bori, veće su šanse da će izgubiti. Moje mišljenje nije se puno promijenilo. Znam ono što sam i znao, a sada fanovi imaju priliku vidjeti to. Sada je jasno k‘o dan da on nije onaj za kog se predstavlja.‘‘, rekao je Edwards prilikom razgovora za ESPN s Brettom Okamotom.

Edwards je odbio mogućnost zamjenskih protivnika u vidu Khamzata Chimaeva ili Gilberta Burnsa te smatra kako borba za pojas mora biti njegov idući nastup. Meč s Masvidalom smatrao je usputnom stanicom i prilikom da ostane aktivan te odradi treći meč u ovoj kalendarskoj godini. Međutim, nakon ‘‘Gamebredova‘‘ otkazivanja, Britanac više nije zainteresiran za tu borbu.

Dok Jorge Masvidal nije naročito vokalan po pitanju svog otkazivanja, niti se upuštao u javne rasprave s Edwardsom, nešto je drukčija stvar kod njegovih timskih kolega. Mateusz Gamrot, bivši KSW-ov prvak u perolakoj i lakoj kategoriji, ujedno je i Masvidalov kolega u ATT-ju na Floridi. Poljaku su zasmetale recentne izjave od strane Edwardsa te mu je putem Twittera uputio svojevrsni odgovor na sve to.

‘‘Leon Edwards, začepi svoja usta pič**ce. Vidio sam ozljedu koja mu se dogodila na treningu, a ti si super sretan, jer Masvidal je bio u top formi i ubio bi te. Bori se protiv ‘Gamebreda‘ u ožujku ili čekaj u redu.‘‘, napisao je Gamrot.

Uistinu, teško je optuživati borca poput Masvidala da se uplašio odraditi meč te da je odglumio ozljedu. Leon Edwards je sjajan borac, no nije nešto s čime se Masvidal nije višestruko puta susretao u svojoj karijeri.

Inače, što se Gamrota tiče, ‘‘Gamer‘‘ će svoju treću UFC pobjedu zaredom tražiti 18. prosinca protiv Brazilca Carlosa Diega Ferreire.

Linker
26. travanj 2024 00:30