UFC

Bivši prvak bantam kategorije siguran da je napad na titulu njegov: ‘Zašto se samo ne bih pregurao?‘

Aljamain Sterling 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘Mislim da pobjedom mogu dobiti šansu za naslov, a ako mi ponude borbu bio bih pomalo lud da im kažem ne‘

Aljamain Sterling je izrazio želju da se bori u kategoriji do 65 kilograma još dok je bio prvak u bantam kategoriji, a nakon što je u kolovozu izgubio titulu od Seana O‘Malleya na UFC-u 292, odlučio je da je došlo vrijeme za promjenu.

Calvin Kattar je u svojoj posljednjoj borbi zadobio ozljedu zbog koje je morao na operaciju pa je van kaveza skoro dvije godine.

Unatoč tome što su oba borca u oktogon dolaze s posljednjim porazom, ova bi borba mogla biti indikator za sljedećeg izazivača naslova u perolakoj kategoriji. Trenutni prvak Ilia Topuria još razmatra opcije protiv koga će po prvi puta braniti svoj pojas.

Pretpostavljalo se da će "El Matador" prvo odraditi revanš s Alexanderom Volkanovskim no Australac će vjerojatno uzeti dužu pauzu kako bi se oporavio od poraza na UFC-u 298, a Topuria je negirao mogućnost da će se revanš ugovoriti za priredbu u Australiji.

Iako se ne brinemo da će "Funkmasteru" faliti kila, mnoge obožavatelje zanima kako će 34-godišnjak izgledati sada kada je teži.

"Razgovaramo o skidanju kila noć i dan, meni je sve to iskreno smiješno. Imam za skinuti oko šest kila, što je puno bolje od onih 11 koje sam skidao toliki niz godina. I dalje je zahtjevno, ali kad usporedim čini se kao ništa", rekao je Sterling.

"Funkmaster" se već jednom borio do 65 kila, ali to je bilo na samom početku njegove profesionalne karijere u četvrtoj borbi 2011. godine. U UFC organizaciji se borio samo do 63 kile u "catchweight" kategoriji, kada je pobijedio Renana Baraoa.

34-godišnjak je spomenuo da će fanovi uživati u njegovoj sjajnoj izvedbu u kojoj napokon neće biti umoran.

"Jednostavno moram izaći i dati sve od sebe i mislim da ako to učinim, izaći će najbolja verzija mene. Osjećam kao da nisam uspio pokazati puno toga u oktogonu zbog potrošnje energije nakon skidanja težine. Mislim da će te sada vidjeti neočekivano, vrijeme je da pravi ‘Funk‘ izađe na površinu", dodao je samouvjereno Sterling.

Pošto se "El Matador" nada da će svoj naslov braniti u Španjolskoj ovog ljeta, Sterling je priznao da vjeruje da ima mogućnost dobiti priliku za naslov ako atraktivno pobijedi nad Kattara ovog vikenda.

“Mislim da pobjedom mogu dobiti šansu za naslov. Čak i ako pobijedimo i Holloway i ja, Topuria je već rekao da nema dobrih izazivača pa zašto se onda ja jednostavno ne bih pregurao u redu umjesto da uđem u tu zavrzlamu“, dodao je Sterling.

“UFC radi što želi, pa ako mi ponude borbu za naslov, bio bih pomalo lud da im kažem ne. Samo trebam obaviti svoj posao i izgledati dobro i ostalo će se posložiti samo od sebe”, zaključio je Sterling.

No, nešto će sigurno imati za reći i Movsara Evloeva, budući da neporaženi Rus smatra da je odradio dovoljno da izbori svoju šansu za titulu protiv prvaka perolake kategorije.

Evloev ma savršen omjer od 18-0, a posljednju pobjedu osvojio je kontroverznom odlukom sudaca nad Arnoldom Allenom na UFC-u 297 u siječnju.

Linker
16. travanj 2024 13:40