UFC

Bivši prvak tvrdi da Ferguson nema šanse: 'Ja sam taj koji može pobijediti Khabiba'

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot/Youtube
Nekadašnji prvak UFC-ove lake kategorije Eddie Alvarez uvjeren je da je upravo on borac koji može nanijeti prvi poraz aktualnom prvaku Khabibu Nurmagomedovu (28-0).

Khabib će za nešto više od mjesec dana braniti pojas protiv Tonyja Fergusona na UFC 249, što će za Dagestanca biti najveći izazov do sada. No, za razliku od mnogih, Alvarez vjeruje da će Khabib lako izboriti još jednu pobjedu.

"Mislim da će Khabib biti presnažan za Tonyja, mislim da Tony nije snažan tip. Mislim da radi i previše pogrešaka, ali se često izvuče bez posljedica. Protiv Khabiba se neće moći izvući. Khabib je presnažan i prevelik za borca kao što je Tony. Treba vam maleni, nabijeni, snažni hrvač kako bi se mogao natjecati s Khabibom. Dugi, mršavi jiu-jitsu borac nije taj stil koji može srušiti Khabiba", rekao je Alvarez.

Na pitanje tko ima kvalitete potrebne za pobjedu nad prvakom, Alvarez je pokazao na sebe.

"Mislim da bi Khabib imao problema s mojim stilom. Ne mojim regularnim stilom, kada se unosim ljudima u lice i želim prirediti rat. Sposoban sam prilagoditi se. Mogu se boriti raznim stilovima jer se borim toliko dugo. Mislim da sam jedini borac koji može implementirati stil kojim je moguće pobijediti Khabiba. Mislim da mnogi nemaju resurse niti oruže za implementaciju pravog stila za borbu s Khabibom, ali mislim da ja imam pravu stvar za to. Tony to nema, kao ni mnogi u ovoj diviziji", rekao je Alvarez koji je Khabibovu titulu nosio nekoliko mjeseci 2016. godine, kada je pobijedio Rafaela dos Anjosa pa izgubio pojas protiv Conora McGregora.

Od tada je upisao dvije pobjede, dva poraza i "no contest" s Dustinom Poirierom, koji ga je u revanšu pobijedio. Nakon toga je napustio UFC i posljednje dvije borbe odradio je prošle godine za One Championship.

Linker
24. travanj 2024 04:03