UFC

Bivši UFC prvak lake kategorije zna tko može skinuti Islama Makhacheva s trona: ‘Islam nije Khabib‘

Islam Makhachev vs Arman Tsarukyan

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Smatra da je trenutni prvak ranjiviji od svog mentora jer preuzima puno više rizika

Eddie Alvarez misli da je Arman Tsarukyan taj koji bi mogao skinuti s prijestolja UFC-ovog prvaka lake kategorije, Islama Makhacheva.

Makhachev je obranio naslov prisilivši Dustina Poiriera na predaju u petoj rundi prošle subote na UFC-u 302 u Prudential Centru u Newarku.

Uspoređujući Makhacheva s njegovim mentorom, Khabibom Nurmagomedovim, Alvarez kaže da je Makhachevljevo preuzimanje rizika ono što ga čini ranjivijim od Nurmagomedova.

"Islam nije Khabib, ne bori se kao Khabib", rekao je Alvarez u The MMA Houru. "On riskira više, preuzima veće rizike i oslanja se na završavanje protivnika, dok je Khabib samo znao da s njim nećete moći izdržati duže vrijeme i da će vas iscrpiti, a onda završiti borbu."

"Islam je zbog toga zabavniji za gledanje, ali je i podložniji porazu nego što je Khabib bio."

Makhachev je rekao da je više zainteresiran za velter titulu nego za revanš protiv Tsarukyana kojeg je svladao u travnju 2019. godine. To je bio Tsarukyanov UFC debi, a 27-godišnjak je od tada ostvario učinak od devet pobjeda i jednog poraza.

Alvarez misli da se Makhachev i njegov tim klone Tsarukyana. Bivši UFC-ov prvak lake kategorije također vidi armensko-ruskog borca kao nekoga tko se može oduprijeti Makhachevu u hrvanju te ga je čak odabrao za pobjednika - posebno nakon što je vidio kako se Poirier othrvao brojnim pokušajima rušenja od strane Dagestanca.

"Arman ga pobjeđuje", rekao je Alvarez. "To sam zaključio odmah nakon borbe s Poirierom. Arman, zbog svoje hrvačke podloge, moći će obraniti rušenje. Možda čak i rušiti Islama. Islam neće moći hrvati cijelu borbu i moramo vidjeti kako će se on s tim nositi."

Linker
13. lipanj 2024 03:21