UFC

‘Njegovo hrvanje je solidno, malo iznad prosjeka. Khabib je imao puno lukavije poteze, izvodio je trikove‘

Islam Makhachev, Khabib i Cormier

 Ufc
UFC-ova zvijezda je dala svoj osvrt na hrvanje trenutnog prvaka lake kategorije

Jedna popularna UFC zvijezda smatra da je Islam Makhachev samo "solidan" u jednom ključnom području u kojem je njegov mentor briljirao. Aktualni prvak lake kategorije, kojeg trenira Khabib Nurmagomedov, pokušat će obraniti titulu po treći put protiv Dustina Poiriera na večerašnjem UFC-u 302, čime bi se izjednačio s rekordom svog mentora Khabiba.

Često se uspoređuje Khabiba s Makhachevom, dok mnogi vjeruju da je Khabib najbolji borac svih vremena. Međutim, dok Makhachev razvija svoj konačni potencijal, mnogi smatraju da bi mogao biti čak i bolji.

Govoreći na svom podcastu, UFC-ov borac u srednjoj kategoriji i bivši istaknuti akademski hrvač Bo Nickal iznio je svoje mišljenje da je Khabib bolji hrvač od Makhacheva. Zapravo, tvrdi da je Makhachev samo malo bolji od prosječnog borca u tom sportu, unatoč dominantnim "grapplerskim" nastupima protiv Charlesa Oliveire i Alexandera Volkanovskog, koje je porazio odlukom prije nego što ih je nokautirao u revanšu. Nickal Makhachevovu hrvačku sposobnost kratko sažeo: “Solidno je."

“Iskreno, nisam gledao puno snimki o njemu, gledao sam nešto, i njegovo hrvanje nije kao Khabibovo. Khabib ima puno bolje hrvanje po mom mišljenju, ali on ima trikove, lukave poteze…"

“Mislim da su mu udaračke tehnike možda malo bolje od Khabibovog, malo oštrije… u redu je. Bolje je od prosjeka. Nije kao svjetska klasa hrvanja, ali je dobro.”

Islam Makhachev će se pridružiti Khabibu Nurmagomedovu, BJ Pennu, Bensonu Hendersonu i Frankieju Edgaru na popisu boraca lake kategorije koji su tri puta obranili svoj pojas ako pobijedi Poiriera. Rekord je postavljen 2009. godine od strane Benna i od tada stoji. Edgar i Henderson su bili blizu, ali je Nurmagomedov bio taj za kojeg se vjerovalo da će ga srušiti tijekom vrhunca svoje karijere. Međutim, kada mu je otac Abdulmanap preminuo 2020. godine zbog srčanih problema, povukao se na vrhuncu i nikada se nije vratio u sport. Sada podržava svog dagestanskog suborca da napravi povijest s četvrtom obranom, koja bi se očekivano trebala dogoditi protiv Armana Tsarukyana ako "riješi" Poiriera. Makhachev je već jednom pobijedio Armenca i želi revanš kako bi stavio pečat na njihov sukob.

Govoreći za UFC Embedded kamere prije borbe s Poirierom, Nurmagomedov je rekao: “Islam se osjeća jako dobro, vrlo oštro".

“Ovo je vrlo važna borba za njega. Ovo mu je treća obrana naslova, vrlo, vrlo blizu obaranja rekorda za sveukupnu obranu naslova lake kategorije. On je vrlo blizu.”

Linker
05. lipanj 2024 22:18