UFC

B.J. Penn objasnio posljednji incident: 'Izašao sam ga zagrliti, a on me udario'

B.J. Penn
 Instagram
B.J. Penn odlučio se obratiti medijima i objasniti što se zapravo dogodilo prošlog tjedna na Havajima, nakon čega su se na internetu pojavile dvije snimke. Jedna na kojoj je nokautiran od strane nepoznate osobe i druga na kojoj je on tu istu osobu uspio savladati.

Ova godina nikako nije dobra za MMA legendu i člana UFC-ove Kuće slavnih, B.J. Penna. Borac s Havaja se razveo i prolazi kroz borbu za skrbništvo, usred koje ga je bivša djevojka optužila za zlostavljanje, imao je problema sa susjedima, a i već ranije je završio u jednoj tučnjavi tijekom noćnog izlaska. No, tek ovu posljednju odlučio je prokomentirati.

"Ni na kraj pameti nije mi završiti u nekoj tučnjavi. Ja sam već stariji tip koji samo želi uživati u životu. Sad već razmišljam nabaviti si dva tjelohranitelja koji bi hodali uz mene i pobrinuli se za to da ne završim u nevolji", ispričao je Penn Aaronu Bronsteteru, novinaru TSN-a, što je zapravo kanadska verzija ESPN-a.

Onda je objasnio što se zapravo dogodilo. Što se tiče snimaka koje su se proširile internetom, kronološki je prva ona na kojoj vidimo nepoznatu osobu kako udara bivšeg UFC-ovog prvaka dvije različite divizije, a druga je ona na kojoj vidimo Penna na podu, u 'ground n' pound' kažnjavanju te iste osobe. Ispričao je Penn što se zapravo dogodilo.

"Otišao sam na koncert vidjeti se s prijateljem iz mladosti kad mi je prišao jedan poznanik. Iz nekog razloga bio je jako ljut, pretpostavljam da je riječ o nekim nesuglasicama iz prošlosti. Želio je da se potučemo, a ja sam se tome protivio. Nakon toga je krenuo van, a ja sam krenuo za njim da bih ga zagrlio. Mislio sam da će sve završiti tako da će mi on reći da zaboravim, zagrliti me i otići dalje. No, on me udario i tim udarcem poslao na pod. Kad sam se ustao, pokušao je još jednom, a to je bio trenutak kad sam se trebao obraniti. Odnosno, to je ono što možete vidjeti na drugoj snimci", rekao je Penn, a tu drugu snimku možete vidjeti ispod odlomka.

"Znam koliko to sve ružno izgleda i moram preuzeti odgovornost za poziciju u kojoj sam se našao. Nisam smio dozvoliti da na udarac reagiram tako da me adrenalin ponese. Ne osjećam se dobro zbog ljudi koji me prate i vjeruju u mene", ispričao je još Penn.

On bi se trebao u studenom boriti protiv Nika Lentza, a Dana White je već rekao kako će to neovisno o ishodu biti posljednja Pennova UFC borba. Po većini fanova, takva je već trebala biti ona protiv Frankieja Edgara iz 2014. godine. No, ova će imati posebnu draž zbog loših odnosa između Penna i Lentza. Ipak, Penn kaže kako s njegove strane toga nema i da je 2014. godine rekao neke ružne stvari o Lentzu iz vrlo jednostavnog razloga.

"Ne znam zašto je Nik toliko uvrijeđen. Tada sam ga samo pokušavao uvesti u borbu, no to je djelovalo tako da me danas naziva narkomanom. Ja mu opraštam. Za mene će to jednostavno biti borba dva natjecatelja", rekao je B.J.

Više smo puta već ponovili kako je 40-godišnji Penn trenutno u nizu od sedam poraza, a posljednja pobjeda datira mu još na 2010. godinu.

Linker
11. svibanj 2024 02:59