UFC

B.J. Penn se oglasio preko prijatelja: 'Nisam ništa učinio!'

BJ Penn
 TMZ Sports (Screenshot)
U prvom videu koji je procurio u javnost legendarni B.J. Penn udara i davi svog protivnika. No, u videu koji je naknadno također ugledao svjetlo javnosti UFC borac ne prolazi najbolje. Dapače, nokautiran je hladno u fizičkom incidentu koji je navodno prethodio zbivanjima na drugom videu.

Ako pitate nekoć "The Prodigyja", a danas problematičnog borca koji za pobjedu ne zna devet godina, a radi stare slave mu UFC dopušta da se i dalje sramoti u Octagonu, on nije za ništa kriv.

Portal MMAJunkie je došao do izjave Pennovog bliskog prijatelja Garyja Levitta. Ovaj tvrdi da mu je nekoć UFC prvak rekao da nije za ništa kriv.

"Razgovarao sam s BJ-jom, a on mi je rekao - 'Ne, nisam učinio ništa!", izjavio je Levitt za portal.

Prema njemu, Penn je bio žrtva napada, a ne napadač. On je bio taj kojeg je neindetificirani čovjek sa snimke udarao jeftinim udarcima.

"Rekao je da ga je taj tip udario, a mnogo ljudi je to vidjelo. Čovjek ga je udario ponovno, a on ga je pitao: 'Stani, što radiš?'", objasnio je Pennov prijatelj te je dodao:

"Kaže da ga je taj čovjek udario najmanje četiri puta, a neki tvrde da je bilo sedam ili osam udaraca. B.J. nije činio ništa, nije se pokušao braniti. Samo se micao od njega i govorio mu: 'Hej'!"

U konačnici je ipak došlo do obračuna kao što se vidi na drugom videu u kojem bivši UFC prvak udara čovjeka koji je izravnat na podu. Navodno Penn nije bio pod utjecajem alkohola u trenutku incidenta.

Iako je policija stigla na očevid, većina svjedoka je već napustila klub pa nikakvih uhićenja nije bilo. Ipak, glasnogovorinca policije za isti portal otkriva da je netko podnio prekršajnu prijavu pa će se istraga ipak odraditi. Penn bi se kasnije ove godine trebao boriti (nije potvrđeno) protiv Nika Lentza, no u slučaju pravnih problema, taj bi meč mogao propasti.

40-godišnji bivši UFC prvak ima velikih problema kako u sportskom, tako i u privatnom životu. U travnju je njegova djevojka zatražila zabranu pristupa optuživši javno slavnog borca da ju je maltretirao fizički, psihički i seksualno. Penn je sve optužbe odbacio, a policija ga nije uhitila, niti je terećen za bilo koje kazneno djelo.

U posljednjem nastupu u Octagonu je poražen jednoglasnom odlukom sudaca od Clayja Guide. Bilo je to na UFC-u 237 u mjesecu svibnju. Trenutačno ima niz od sedam uzastopnih poraza. Posljednju pobjedu u MMA borilištu je ubilježio u studenom 2010. godine.

Linker
07. svibanj 2024 11:55