UFC

Blachowicz objasnio poraz od Teixeire: ‘Nisam se trebao boriti te noći, svatko bi me pobijedio‘

Jan Blachowicz

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Poljak ne želi previše razmišljati o toj borbi i već je fokusiran na ono što slijedi

Prije nešto više od mjesec dana, Jan Blachowicz ostao je bez pojasa UFC-ove poluteške kategorije. Poljaka je pomalo iznenađujuće porazio veteran Glover Teixeira koji je na taj način okrunio svoju karijeru. Jan Blachowicz izgledao je uistinu neprepoznatljivo u tom meču te je završen submissionom u drugoj rundi. Donedavni prvak prilikom gostovanja u MMA Houru, pokušao je objasniti što se dogodilo u tom meču.

''Sve je pošlo po krivu, znate. Nisam se trebao niti boriti te noći, ali što mogu? Preostaje mi vratiti se treninzima i dvorani te jače trenirati i vratiti pojas. To je to. Neću biti tužan i ne želim si kvariti život razmišljajući o toj borbi. Razmišljam o borbi na način da analiziram što je pošlo po krivu, ali ne gubim vrijeme bivajući tužnim. Neću se sakrivati ispod kreveta i plakati.'', rekao je Jan.

Poljak je dakle naveo da se nije niti trebao boriti taj dan, no ne radi se o nekakvim izlikama ili pozivanju na ozljede. Blachowicz je u nastavku razgovora detaljnije objasnio što misli pod tom izjavom.

''Nisam bio ozlijeđen, to je samo bio loš dan za mene. Svatko bi me pobijedio te noći. Ne želim previše objašnjavati. Nije bila moja noć i to je to. Ali ponekad trebam ovakvo nešto. Treba mi jedan korak unatrag kako bih napravio dva unaprijed. Kad pogledate moju karijeru, uvijek je tako bilo. Vjerujem da sam naučio nešto iz ovog meča te da ću postati boljim borcem. Isto kao nakon Thiaga Santosa i ostalih protivnika koji su me pobijedili.'', dodao je Jan.

Idući Poljakov nastup biti će gotovo sigurno krajem trećeg mjeseca iduće godine (26. ožujka). Protivnik će mu biti srpski borac Aleksandar Rakić, a dvojica ponajboljih poluteškaša trebali bi predvoditi UFC-ovu priredbu. Blachowicz se uistinu znao pojavljivati kao puno bolji borac, nakon što bi u prethodnom meču izgubio, ali nadamo se da mu to neće biti dovoljno za pobijediti ''Raketu''.

Linker
19. travanj 2024 22:14