UFC

Blachowicz smatra da je čisto pobijedio Rakića: ‘Moje tijelo bilo je čvršće od njegovog‘

Jan Blachowicz

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Sjajni poljski poluteškaš ističe kako ozljeda Rakića ne umanjuje njegovu pobjedu

Puno je upitnika bilo oko Jana Blachowicza, nakon što je u desetom mjesecu prošle godine glatko izgubio od Glovera Teixeire. Poljak je pružio jako blijedo izdanje i ostao je bez UFC-ove titule u poluteškoj kategoriji.

Uzevši u obzir da mu je 39 godina te da je pretrpio neke nezgodne ozljede pripremajući se za Rakića, mnogi su sumnjali da Blachowicz može pobijediti osjetno mlađeg i gladnijeg izazivača. Poljak je ipak bio samouvjeren i smiren tijekom cijelog tjedna uoči borbe te je najavljivao kako će protiv Rakića započeti s novim pohodom na titulu.

Prva runda prošla je poprilično izjednačeno, dok je druga otišla na stranu Rakića, pretežno zbog hrvanja i kontrole u parteru. Blachowicz je najviše uspjeha u borbi imao preko jako dobrih low kickova kojima je pogađao Rakićevu nogu, a kulminacija borbe nastupila je u trećoj rundi.

Srpski borac prilikom koraka unatrag, završio je na podu, uz bolnu grimasu na svom licu. Držao se Aleksandar za desno koljeno, a na snimci je bilo jasno vidljivo kako mu je nastradalo koljeno. Blachowicz je do pobjede došao na neočekivan način, ali pobjeda se piše i Poljak bi ove godine mogao ponovno napasti titulu.

Ipak, mnogi će na neki način pokušati osporiti ovu pobjedu, jer nije se radilo o klasičnoj pobjedi. Rakićevo koljeno bilo je načeto ozljedom koja mu se dogodila prije tri tjedna u trening kampu, a srpski borac očito je pogriješio nastupivši s koljenom koje nije bilo u najboljem stanju. Ako se Blachowicza pita, pobjeda je čista.

''Ja sam borac i ratnik. Svakako je bolje pobijediti nokautom ili 'submissionom', ali moje tijelo bilo je čvršće večeras. To je to, kraj priče. Bio sam spreman za treću, četvrtu i petu rundu, a on nije.'', rekao je Jan okupljenim medijskim predstavnicima nakon jučerašnje pobjede.

Priznao je Poljak tijekom konferencije za medije kako je i on sam imao neka pitanja oko samog sebe. Sav oblak sumnje koji se nadvio nad njim nakon poraza od Glovera, imao je utjecaja i na njega samog, a bilo bi čudno da nije.

''Tražio sam ovaj odgovor. Ova borba dala mi je odgovor koji sam htio. Osjećao sam se isto kao u borbama prije Glovera, onda kad sam se borio protiv Israela (Adesanye) ili Dominicka Reyesa. Sretan sam jer sam nastupio i imao odličan meč, a također sam uživao i zabavljao se.'', dodao je Jan.

Blachowicz se nada kako mu ova pobjeda donosi ''title shot'', a prije toga će s velikom pažnjom popratiti što će se idućeg mjeseca dogoditi u meču između Glovera Teixeire i Jirija Prochazke. Velike su šanse da upravo pobjednik tog meča bude sljedeći Blachowiczev protivnik.

Linker
14. travanj 2024 07:37