UFC

Blachowicz u hvalospjevima pričao o Rakiću i poručio: ‘Opet sam onaj stari Jan koji sve uništava‘

Jan Blachowicz

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Prvorangirani izazivač poluteške kategorije želi vratiti pojas u svoje vlasništvo, što prije

Poprilično neugodno iznenađenje, priuštio je Jan Blachowicz svojim fanovima, krajem listopada prošle godine. Poljak je pružio iznenađujuće lošu predstavu braneći pojas protiv Glovera Teixeire te je izgubio submissionom u drugoj rundi. Poljak je proteklih godina djelovao sve bolje i bolje, a stoga je blijedo izdanje protiv Glovera bilo pomalo i neobjašnjivo.

Svjestan je i sam Blachowicz svog lošeg nastupa, a prilikom jednog od intervjua, objasnio je kako se te večeri nije trebao niti nalaziti unutar kaveza. Nije Blachowicz tražio izliku, nego je objašnjavao da je jednostavno bio takav dan u kojem bi izgubio i od mnogo lošijih boraca, a pogotovo od iskusnih majstora poput Glovera Teixeire.

Ipak, Poljak nije klonuo duhom i planira se što prije vratiti na vrh kategorije. Njegov put započinje u trećem mjesecu, odnosno 26. ožujka ove godine. Protivnik će mu biti srpski borac Aleksandar Rakić, a vrlo je izvjesno da će pobjednik dobiti priliku za napasti pojas. Blachowicz i Rakić poštuju jedan drugog i animoziteta među njima neće biti. Blachowicz je svjestan važnosti tog meča za svoju karijeru, no itekako je svjestan i opasnosti koja dolazi od Rakića.

''Gledao sam njegove borbe i stoga znam kako se bori, koji je njegov stil. On je snažan, eksplozivan mladić, vrlo je visok i bit će to težak meč. Voli se boriti u stojci, dobar je kickboksač. Ja također volim borbu u stojci i stoga mislim da će ljudi uživati u ovoj borbi. Vjerojatno će gledati puno teških udaraca, kickova i sličnih stvari. Zbog svega toga, bit će to odličan meč i ja sam uistinu sretan'', rekao je Jan u razgovoru za MMA Junkie.

Jasno je da loše izdanje protiv Glovera, budi određene sumnje u Blachowiczu. On se želi što prije vratiti u kavez kako bi vratio i samopouzdanje koje je djelomično izgubio porazom od Teixeire.

''Slušajte, samo želim ući u kavez, jer ova borba pružit će mi neke odgovore. Ja želim te odgovore i to je to. Ovo je nova avantura za mene, novo ispisivanje povijesti i prvi korak ka vraćanju pojasa. Bilo bi idealno kad bih upisao jednu pobjedu i dobio priliku za napasti pojas. Ako borba bude dobra te ako dođem do prekida u prvoj ili drugoj rundi, možda mi daju 'title shot'. Spreman sam ponovno postati prvakom i nije bitno hoću li morati odraditi jednu ili dvije borbe prije toga.'', dodao je Jan.

Često je Blachowicz nailazio na uspone i padove tokom svoje karijere. Thiago Santos nokautirao ga je 2019. godine, a Jan je gubio i od boraca poput Patricka Cumminsa, Jimija Manuwe itd. U jednom periodu svoje UFC karijere, imao je četiri poraza u posljednjih pet nastupa. Međutim, Jan nije prestao vjerovati u sebe te je u konačnici došao i do same titule prvaka poluteške kategorije. Blachowicz smatra kako se nakon svakog poraza vraćao jači, a to najavljuje i ovaj puta.

''Kad razmislim o svojoj MMA karijeri, svaki put se vraćam jači nakon poraza. Ovaj put bit će isto, zato što imam točno takav osjećaj u sebi. Znate, svi to vide u dvorani, vide starog Jana Blachowicza, onog koji uništava gotovo svakog.'', samouvjereno je izjavio Blachowicz.

Ipak, treba uzeti u obzir kako je Blachowicz dvaput u karijeri nanizao dva poraza zaredom. Dakle, nije se baš uvijek vraćao jači nakon poraza, a nadamo se kako će ga Rakić još jednom dovesti do dva poraza zaredom.

Linker
22. travanj 2024 02:06