UFC

Blagoy Ivanov u idućoj borbi čeka uvijek opasnog brazilskog gorostasa

Blagoy Ivanov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponovno je preduga pauza zatekla najboljeg bugarskog MMA teškaša

U svibnju 2020. godine svoju trenutno posljednju MMA borbu odradio je Blagoy Ivanov (18-4, 2-3 UFC). Izgubio je tim putem podijeljenom sudačkom odlukom od Augusta Sakaija. Bio je to njegov treći UFC poraz u pet nastupa te drugi u nizu. No, oba posljednja mogli su lako na njegovu stranu, budući da je i protiv Derricka Lewisa također poražen podijeljenom odlukom.

U međuvremenu se susreo s ozljedama, što je nekako tipično za njegovu karijeru, pa mu je tako prošle godine propala ugovorena borba protiv Marcina Tybure. Vrijeme je za novi pokušaj, budući da je služeno ugovorena njegova borba protiv Marcosa Rogeria De Lime.

De Lima (19-7-1, 8-5 UFC) je produkt brazilskog Ultimate Fightera koji je u posljednjim borbama prezentirao jako dobru formu. Jedno vrijeme se on tražio, pokušavajući nastupati u poluteškoj kategoriji, gdje je imao problema sa zadovoljavanjem težine, sve dok se nije vratio u tešku kategoriju. O tome koliko je težak zadatak stavljao pred sebe govori podatak da kao teškaš nastupa na prosječno 117 kilograma, ali bilo je i borbi kad je izvagan na gornjoj granici od 120 kilograma.

Ukupno je "Pezao" kao UFC-ov teškaš na pet pobjeda iz sedam nastupa, uz niz od dvije pobjede. Posljednji nastup imao je u studenom prošle godine, kad je tehničkim nokautom savladao Bena Rothwella.

Ivanov je borac koji se potvrdio kao vrlo kompletan i kvalitetan, ali je činjenica da do sada još nije pokazao sve što može. Još otkako je postao prvi čovjek koji je u sambo borbi savladao Fedora Emelianenka, od njega se puno očekuje, no to još uvijek nije ostvario. Ipak, uspije li ostati bez ozljeda, mogao bi on taj svoj potencijal ispuniti. Krenuvši s ovom borbom.

UFC 274 održava se 7. svibnja na za sada još nenavedenoj lokaciji, no vrlo glasno se govori o Brazilu. To bi značilo kako bi Ivanov tim putem otputovao na gostujući teren. Priredbu inače predvode obrane titula dva UFC-ova brazilska prvaka. Charles Oliveira borit će se protiv Justina Gaethjea, a Glover Teixeira protiv Jirija Prochazke.

Linker
25. travanj 2024 10:53