UFC

Bliži nam se službena potvrda meča? Bivši prvak: ‘Vjerojatno će to najaviti i napraviti spektakl‘

Stipe Miočić i Jon Jones

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Dva prvaka imaju dvije različite teorije o meču između Stipe Miočića i Jona Jonesa

UFC bi uskoro mogao najaviti borbu između Jona Jonesa i Stipe Miočića za apsolutni naslov u teškoj kategoriji, a postoji teorija da bi te vijesti mogle biti otkrivene tijekom ovog vikenda Sphereu.

Bilo bi sasvim logično da promocija najavi borbu za naslov na UFC-u 306 ovog vikenda, pogotovo jer je privremeni prvak Tom Aspinall nedavno izjavio kako bi se situacija u teškoj kategoriji mogla razvijati nakon 14. rujna. S UFC-om koji odugovlači s najavom borbe Jonesa i Miočića, bivši prvak u perolakoj kategoriji Alexander Volkanovski vjeruje da bi borba mogla biti najavljena ove subote kada promocija stigne u Sphere.

"Zanima me vidjeti kako će to izgledati", rekao je Volkanovski o UFC-u 306: "Mislim da će između borbi biti nevjerojatni uvodi u borbe i ‘hype‘ videi."

Volkanovski također vjeruje da, s obzirom na to da će imati na raspolaganju LED ekran ogromne površine, UFC bi mogao iskoristiti ovu priliku da konačno najavi borbu između Jonesa i Stipe Miočića.

"Mislim da će to biti Jon Jones, vjerojatno će to najaviti i napraviti spektakularan ‘hype‘ video. Mislim da će dati sve od sebe."

Dok čekamo da vidimo hoće li se Volkanovskijeva predviđanja za ovaj vikend ostvariti, spekulacije unutar MMA zajednice sugeriraju da će Jones braniti svoj naslov u studenom u Madison Square Gardenu. Iako je i sam zaradio pravo boriti se za naslov, privremeni prvak Tom Aspinall sada je potvrdio da će biti spreman i zdrav ukoliko Jones ili Miočić ne budu mogli nastupiti.

"Sada se vraćamo", rekao je Aspinall u posljednjoj epizodi Fight Laba. "Samo pokušavam dobiti borbu, prijatelju. Samo želim svoju priliku boriti se za apsolutni naslov. Naravno, to je sljedeći prirodni korak (nakon privremenog naslova) i također, to je borba iz snova za mene pa ću je očito forsirati."

Iako Aspinallova uloga kao rezervnog borca još nije službeno potvrđena od strane Dane Whitea ili bilo kojeg drugog člana UFC-a, 31-godišnjak je izjavio da se sada priprema za potencijalni povratak u studenom.

"Još uvijek čekamo i treniramo s tim na umu. Koliko ja znam, treniram za potencijalnu borbu u studenom pa bez obzira na sve, bit ću spreman i sposoban za borbu u studenom.‘‘

‘‘Još uvijek nema potvrde borbe, još uvijek nema potvrde jesam li rezervni borac – rekli su mi to nakon moje posljednje borbe (protiv Curtisa Blaydesa) – borba za naslov u teškoj kategoriji između Stipe i Jona Jonesa još uvijek nije službena, pa još uvijek čekamo.", nastavio je Aspinall.

"Ali imam vjeru, imam vjeru, i mislim da se Jon malo ljuti na mene u ovom trenutku, što mi je i namjera... Pokušavam testirati njegov ego da vidim hoće li reći ‘U redu, zapravo ću ti pokazati‘. Na tome radim u ovom trenutku i čini se da se Jon malo ljuti na mene"

Držimo palčeve da borba za apsolutni naslov bude uskoro najavljena.

Linker
12. rujan 2024 14:16