UFC

(VIDEO) Sean O‘Malley nokautirao je svog protivnika kao Canelo: ‘Htio sam to napraviti kao on!‘

Sean O‘Malley i Canelo Alvarez

 Paul Rutherford/Getty images/Profimedia; AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
‘‘Suga‘‘ je na UFC-u 269 ostvario pobjedu nokautom u prvoj rundi po uzoru na jednog od najboljih boksača današnjice

Sean O‘Malley nije se borio od UFC-a 299 u ožujku kada je pobijedio Marlona ‘‘Chito‘‘ Veru jednoglasnom odlukom sudaca, ostvarivši svoju prvu obranu naslova u bantam kategoriji. Dok se ovaj vikend vraća u oktogon protiv Meraba Dvalishvilija na UFC-u 306, O‘Malley će se natjecati istovremeno kad i ‘‘Canelo‘‘ Alvarez koji brani svoje WBA, WBC i WBO naslove u supersrednjoj kategoriji protiv Edgara Berlange.

‘‘Suga‘‘ je jednom prilikom priznao da mu je boksački prvak bio inspiracija nakon što je pobijedio Rauliana Paivu tehničkim nokautom u prvoj rundi na UFC-u 269 2021. godine. U razgovoru s Joeom Roganom nakon borbe, O‘Malley je izjavio:

"Da, iskreno, mislim da je on jedan od najtežih protivnika s kojima sam se borio, ali kad pogodim te velike udarce, namjeravam te srušiti, i to se dogodilo."

Nakon što je otkrio da je skoro odustao od borbe zbog ozljede rebra koja ga je spriječila u hrvanju i sparingu, O‘Malley je dodao:

"Da, znate, neposredno prije nego što sam došao ovamo, trener Tim Welch i ja smo gledali hrpu Canelovih isječaka i samo sam ga htio pritisnuti uz ogradu i udarati ga tako (kao Canelo)."

O‘Malleyjeva borba s Dvalishvilijem održat će se u areni Sphere, u Las Vegasu, što će biti prvi UFC-ov događaj u tom prostoru. U međuvremenu, Alvarez i Berlanga suočit će se jedan protiv drugog u T-Mobile Areni, također u Vegasu. Oba će događaja proslaviti meksički Dan nezavisnosti, ali isto tako će se i nadmetati tko će ubrati više ‘‘pay-per-view‘‘ prijenosa.

Sean O‘Malley će ovog vikenda pokušati drugi put obraniti svoj naslov u bantam kategoriji kada se suoči s Dvalishvilijem na UFC-u 306. Nedavno se pojavio u emisiji ‘‘First Take‘‘ na ESPN-u, gdje je podijelio svoju prognozu za nadolazeću borbu:

"Mislim da će to biti u nedjelju ujutro. Bit će toliko nevjerojatno da nećete moći prestati pričati o tome. Bit će to nekoliko sati nakon borbe. Vjerujem - imam taj osjećaj iz Bostona kada sam otišao tamo i nokautirao Aljamaina Sterlinga. Znate, puno sličnosti je i u ovom kampu."

O‘Malley je nastavio:

"Dobivam puno tih bostonskih vibracija - to je najbolji Aljamainov prijatelj, Merab. Aljamain će biti u kutu. Uživat ću u gledanju Aljamainove reakcije nakon što uspavam i Meraba također. Tako da mislim da će to opet biti ‘Suga‘ show. Moramo prestati sumnjati u ovog klinca. Opet sam autsajder, što mi odgovara."

O‘Malley je osvojio naslov u bantam kategoriji na UFC-u 292 u Bostonu pobijedivši Aljamaina Sterlinga tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ovog vikenda će pokušati na sličan način završiti i gruzijskog ‘‘Stroja‘‘.

Linker
13. rujan 2024 08:23