UFC

Bo Nickal prokomentirao hrvanje Khamzata Chimaeva: ‘To može svaki 8-godišnjak u Pennsylvaniji‘

Bo Nickal

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolji hrvač među MMA borcima smatra da je Chimaev daleko od elitne hrvačke razine

Khamzat Chimaev i Bo Nickal dvojica su boraca koji bi po prognozama mnogih MMA analitičara trebali voditi glavnu riječ u UFC-ovoj srednjoj kategoriji, ali tek za nekoliko godina naravno. Obojica su u MMA došli s fantastičnom hrvačkom bazom, ali hrvački rezultati Bo Nickala ipak su osjetno istaknutiji od Khamzatovih.

Chimaev je trostruki prvak Švedske u hrvanju slobodnim stilom, ali na velikoj međunarodnoj sceni ostao je bez nekih zapaženijih rezultata. Možda bi Chimaev i postigao veće rezultate da se nastavio fokusirati na hrvanje, ali Khamzat je prebacio fokus na MMA i gradi jako uspješnu karijeru.

Bo Nickal s druge strane osvajač je niza prestižnih turnira u SAD-u gdje je konkurencija puno snažnija nego u Švedskoj, a 2019. godine Nickal je osvojio zlato na U-23 Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Nakon poraza u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre 2021. godine, Nickal je napustio hrvanje i posvetio se MMA karijeri. Trenutno je na pet pobjeda u jednako toliko nastupa, a već sada mnogi bi ga rado gledali protiv Chimaeva iza kojeg je 12 MMA pobjeda i također je stopostotan. Hrvački segment zapravo bi privukao ponajviše pažnje, ali Nickal tvrdi kako Chimaev ne bi imao nikakve šanse u tom segmentu.

‘‘Prije nekoliko dana gledao sam video u kojem Chimaev odrađuje hrvački meč protiv nekog tipa. Pogledao sam neke njegove (Khamzatove) hrvačke sažetke. On je dobar, ali natjecao se sa 16-godišnjacima. Jedina stvar koju radi jest: ‘lažnjak, lažnjak, zatim double leg rušenje‘. Svaki osmogodišnjak u Pennysylvaniji može to napraviti. Kažete da je taj tip (Chimaev) dobar hrvač? O čemu pričamo?‘‘, rekao je Nickal u razgovoru s Bispingom.

Činjenica je da Nickal ima daleko bolju hrvačku karijeru iza sebe, ali hrvanje tijekom MMA borbe osjetno je drukčije od klasičnog hrvanja. Khamzat Chimaev jako dobro je implementirao svoje hrvačke vještine unutar MMA kaveza, a Bo Nickal tek se treba dokazati protiv boraca na najvišoj razini.

Linker
18. svibanj 2024 03:43