UFC

Službeno je! Oliveira i Makhachev borit će se u Abu Dhabiju, potvrđen je i povratak Khamzata Chimaeva!

Charles Oliveira (desno) i Islam Makhachev (lijevo)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najjača svjetska MMA organizacija započela je s popunjavanjem ‘‘fight carda‘‘ za event u Abu Dhabiju

Fantastična tri meča sinoć su službeno potvrđena od strane UFC-a! Sva tri održat će se na UFC 294 eventu zakazanom za 21. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju, a UFC je ugovorio tri prave poslastice.

Krenimo odmah s najvećom od te tri borbe. Radi se o revanšu između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva. Brazilac je i prošle godine pristao doći na ‘‘gostujući‘‘ teren u Abu Dhabi i u meču za titulu uvjerljivo je izgubio od Islama Makhacheva. Dagestanac je Oliveiru bacio u nokdaun sredinom druge runde, a potom je dovršio posao ‘‘arm triangle‘‘ gušenjem. Godinu dana kasnije, Oliveira će imati šansu revanširati se.

U igri za ovaj meč bio je i Alexander Volkanovski, ali prvak perolake kategorije operirao je lijevu ruku i teško je reći može li se adekvatno pripremiti do desetog mjeseca. UFC se stoga odlučio za Oliveiru, a ‘‘Do Bronx‘‘ sigurno može bolje nego u prvom meču protiv Makhacheva. Nadamo se da će to i dokazati, ali na kraju krajeva, neka bolji dođe do pobjede i titule u lakoj kategoriji.

Osim Makhacheva i Oliveire, ugovoren je i fantastičan meč u srednjoj kategoriji. Napokon se u kavez vraća Khamzat Chimaev, neporaženi čečensko-švedski borac kojeg nismo gledali od devetog mjeseca prošle godine. MMA fanovi postali su frustrirani odugovlačenjem njegovog povratka, ali sada je službeno. Chimaev će se vratiti borbom u kategoriji do 84 kilograma, a ćeka ga sedmorangirani izazivač Paulo Costa.

O ovoj borbi priča se već neko vrijeme, a Chimaev i Costa imaju određenu zajedničku povijest. U devetom mjesecu prošle godine gotovo pa su se obračunali u prostorijama UFC-ovog Performance Institutea i UFC neće imati težak posao u promociji ove borbe.

Sada barem znamo i zašto je otkazan nastup Paula Coste na UFC 291 eventu. Brazilac se trebao boriti protiv Ikrama Aliskerova, ali UFC je prije nekoliko dana odlučio otkazati taj meč. Očito su prepoznali priliku za upariti Chimaeva i Costu, a taj meč ima osjetno više smisla. Pobjedom nad Costom, Chimaev bi se odmah priključio vrhu srednje kategorije i došao bi u konkurenciju za napad na pojas. Costa će biti jako dobar test njegovih mogućnosti u srednjoj kategoriji.

Spomenuli smo Ikrama Aliskerova koji se trebao boriti protiv Coste. Glasine su govorile da će Roman Dolidze uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv Aliskerova na UFC 291 eventu, ali ipak Aliskerov neće nastupiti krajem ovog mjeseca. Naime, njegov sljedeći nastup također je prebačen na UFC 294 event, a Ikrama čeka meč protiv 13-rangiranog Nassourdinea Imavova.

Aliskerov je u UFC debiju nokautirao Phila Hawesa u prvoj rundi, a Khamzat Chimaev jednom prilikom nazvao ga je najtežim protivnikom s kojim se borio (borili su se u Braveu). UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ očito vjeruju da je spreman za rangiranog protivnika i upravo takav protivnik čeka ga u Abu Dhabiju.

Da zaključimo, UFc je ugovorio tri stvarno odlična meča za event u Abu Dhabi i nema sumnje da nas čeka spektakl u desetom mjesecu.

Linker
25. travanj 2024 04:12