UFC

Bobby Green odgovorio na Fergusonove optužbe: ‘Ako raspravljate s luđakom, onda ste vjerojatno i vi ludi‘

Bobby Green (gornji) i Tony Ferguson (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Tony Ferguson optužio je Greena za namjerni ubod u oko, a Green je žestoko uzvratio

Gledamo li imena boraca koje je Bobby Green porazio u svojoj dugoj karijeri, Tony Ferguson definitivno je jedno od najzvučnijih imena. Bobby Green proteklog vikenda porazio je Fergusona ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a poraziti Fergusona na takav način nekoć bi bilo impresivno postignuće.

S razlogom smo napisali ‘‘nekoć‘‘, jer Ferguson već nekoliko godina nije niti sjena borca kakav je nekoć bio. Porazom od Greena, Tony je šesti put zaredom izgubio unutar UFC-ovog kaveza i svima osim njemu jasno je kako bi se trebao umiroviti.

Dojam je da Tony Ferguson živi u zabludi i vjeruje kako još uvijek može parirati najboljima, ali činjenično stanje jasno nam ukazuje da je njegovo vrijeme davno iza njega. Bobby Green nerangirani je borac unutar lake kategorije, a Fergusona je apsolutno deklasirao u međusobnom obračunu. Green je izgledao kao prvoklasni borac u toj borbi, ali Ferguson je uspio pronaći izliku za svoj poraz.

‘‘Ušao sam u Delta Center da pokažem svijetu da sam se vratio. Pripreme za ovu borbu su bile odlične i to je bio jedan od najboljih kampova koje sam imao. Kada je borba počela, bio sam u zoni i osjećao sam se samopouzdano i vjerujem da je on točno znao što radi kada me je uboo u oko. Ima veliku povijest takvih poteza i to je značajno utjecalo na moj vid. Bez obzira na ubod, nisam pomišljao da prekinem meč iako je liječnik htio. Nažalost, u sportu su padovi normalni i dio su putovanja, iako neću koristiti taj ubod kao izliku, ja znam da imam puno više za dati.‘‘, jedan je od prvih Fergusonovih osvrta na meč protiv Greena.

Istina da je tijekom prve runde došlo do uboda u oko, ali vjerojatno nitko osim Fergusona ne vjeruje da bi ishod bio drukčiji čak i bez tog uboda u oko. Izjava Tonyja Fergusona brzo je došla do Bobbyja Greena, a Bobby je odgovorio gostujući u MMA Houru.

‘‘Tony (Ferguson) rekao je da sam ga namjerno ubo u oko. Postoji narativ da sam namjerno to napravio i da je on izgubio svoj ritam, a nakon toga borba je krenula meni u korist. Ne slažem se s tim. Smatram da sam radio puno više od njega cijelu borbu. Raspravljate li s ludim čovjekom, onda ste vjerojatno i vi luđak. Neću se raspravljati s njim.‘‘, poručio je Green.

Zbilja je žalosno u kojem je smjeru otišla karijera Tonyja Fergusona. Gotovo nitko ga više ne shvaća ozbiljno, a Tony je uništio svoju ostavštinu nastupima koje pruža posljednje tri godine. UFC bi trebao stati ovome na kraj, jer Ferguson više nema što tražiti unutar njihovog kaveza, a možda niti unutar kaveza bilo koje druge MMA organizacije.

Linker
18. travanj 2024 21:41