UFC

Daniel Cormier brine se za Tonyja Fergusona: ‘Mora se boriti protiv slabije konkurencije ili otići iz UFC-a!‘

Bobby Green (lijevo) i Tony Ferguson (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Ferguson se ne namjerava umiroviti, ali će razgovarati s UFC-ovim čelnicima o svojoj budućnosti

Daniel Cormier smatra da Tonyju Fergusonu treba veliki korak unatrag što se tiče protivnika ako mu je cilj ostati boriti se u UFC-u. Ferguson (25-9, 15-7 UFC) izgubio je svoju šestu borbu zaredom kada ga je Bobby Green završio u trećoj rundi prošle subote na UFC-u 291. Neuspjeh je također označio njegov treći poraz prekidom u nizu.

Prije borbe, Ferguson je još uvijek imao aspiracije loviti napad na pojas. Cormier nije bio toliko oštar prema Fergusonu kao što je bio u svojim prošlim procjenama, ali misli da se “El Cucuy” više ne može natjecati s najboljima.

"Pet borbi do naslova, to je bila njegova spika cijeli tjedan, ali sada je izgubio šest zaredom. Čovječe, ovaj tip ne gubi od strašnih boraca. Izgubio je od Natea Diaza, Michaela Chandlera, Beneila Dariusha, Charlesa Oliveire i sada od Bobbyja Greena. Ipak, stvarnost i činjenica jest da ima 39 godina i iako još uvijek ima svoju karakterističnu srčanost za borbu, čini se da mu tijelo ne dopušta da radi sve što mu um govori", rekao je Cormier u svojoj emisiji " DC & RC" na ESPN-u te predložio što bi "El Cucuy" trebao učiniti:

“Zbog toga, i samo zbog toga, mislim da je možda vrijeme da ili kaže UFC-u, ‘Želim se nastaviti boriti, ali konkurencija mora biti puno slabija nego prije,‘ ili se ode boriti negdje drugdje. Ljutit će se na mene zbog toga, ali da, ‘borba‘ još traje, samo se ne čini da tijelo može odgovoriti na način na koji mu njegov um govori."

Ferguson se ne namjerava umiroviti, ali će razgovarati s UFC-ovim čelnicima o svojoj budućnosti, a izvjesno je da što god se dogovorio, više neće dobivati prilike protiv top boraca.

Linker
17. svibanj 2024 12:56