UFC

Bobby Green otkrio zašto će uvijek biti vjeran UFC-u: ‘Nikad neću zaboraviti što su učinili za mene‘

Bobby Green

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije odlučio je stati na stranu promocije

Jedno od uzbudljivijih imena u sklopu UFC 271 priredbe, svakako je i ono Bobbyja Greena. UFC-ov veteran i borac lake kategorije, ovog vikenda obračunat će se s Nasratom Haqparastom. Green je posljednji nastup odradio u studenom (jedanaesti mjesec) protekle godine, savladavši Ala Iaquintu, nokautom u prvoj rundi. Bio je to prekid niza od dva uzastopna poraza za Greena, a u meč protiv Haqparasta ulazi kao favorit.

Inače, Bobby je član UFC-a od 2013. godine, a upisao je 17 nastupa za najjaču svjetsku MMA promociju (9-7-1). U trenucima kada sve više boraca istupa protiv UFC-a te kada jedan Francis Ngannou javno ističe kako je nezadovoljan tretmanom koji dobiva od promocije, Bobby Green odlučio je stati u obranu UFC-a. Naime, 35-godišnji borac tvrdi kako će vječno ostati lojalan ovoj promociji, no postoje dobri razlozi za to.

''Jedna stvar koju nikad nisam podijelio, tiče se smrti mog brata. Nisam imao dovoljno novca da platim njegov sprovod. UFC je to platio. Zato sam im tako vjeran. Učinili su stvari koje niti jedna druga kompanija nikad nije činila za mene. Platili su pogreb mog brata i pobrinuli su se za sve to. Uvijek ću im biti lojalan i zahvalan. Hvala Dana, hvala Sean Shelby, za sve stvari koje ste učinili.'', rekao je Green na konferenciji za medije uoči nastupa na UFC 271 priredbi.

Inače, dvojica Greenove braće, upucani su u odvojenim slučajevima 2014. godine. Jedan od njih kasnije je podlegao ozljedama i tako se Green našao u teškoj situaciji. UFC-ov borac nakon takvih slučajeva, ima nešto drukčiju perspektivu na cjelokupnu situaciju te nema nikakvih problema sa svojim poslodavcima.

''Konstantno govorim ljudima iz UFC-a. 'Nemate pojma što ste napravili za mene. Promijenili ste moj život'. Zahvalan sam što sam ovdje. Besplatno sam došao u Texas, besplatno sam išao u New York. Ja sam bio siromašni dečko i nikad neću zaboraviti ovo što su napravili. Neću se nikada niti ponašati kao da sam zaboravio, niti ću zaboraviti sve noći koje sam proveo kao beskućnit. Znam kako je kada u tri ujutro krene jutarnja rosa i sve postane mokro. Postanete mokri samim spavanjem vani. Nikad neću zaboraviti takve stvari.'', objasnio je zahvalni Bobby.

Linker
14. travanj 2024 23:15