UFC

(VIDEO) Posljednje sučeljavanje Whittakera i Adesanyje, ‘Reaper‘ poručio: ‘Pružit ću dobar meč‘

Israel Adesanya i Robert Whittaker

 Screenshot (youtube, Ufc)
Borci su nakon službenog vaganja, odradili i ceremonijalnu proceduru za navijače

Uvertira i svi popratni procesi za UFC 271 priredbu, uspješno su odrađeni te se možemo okrenuti mečevima. Večeras u ponoć, započet će ova sjajna priredba koja se održava u Houstonu. Glavni dio priredbe (main card) startat će u nedjelju od 04:00h, dok meč Adesanyje i Whittakera možemo očekivati iza 06:00h.

Borci su jučer odradili službeno vaganje, no bilo je određenih problema na preliminarnom dijelu priredbe. Alex Perez pojavio se na vagi s dva ''pounda'' viška i Matt Schnell odbio se boriti protiv njega, u dvoboju visokorangiranih boraca muha kategorije. Ipak, puno veći pad zabilježio je William Knight. Ovaj poluteškaš prekoračio je limit svoje kategorije za čak 12 ''pounda'' i time je postavio novi UFC-ov rekord kad su u pitanju padovi na vaganju.

Adesanya i Whittaker odradili su svoju profesionalnu dužnost bez ikakvih poteškoća i njihov meč niti u jednom trenutku nije došao pod znak upitnika. Problema nisu imali niti preostali akteri ove priredbe. Nedugo nakon službenog vaganja, borci su odradili i ceremonijalno vaganje za publiku i medije, a u sklopu toga, borci su se i sučelili po posljednji put uoči mečeva. Tenzija između Whittakera i Adesanyje nije bilo, a Nigerijac je poručio:

''Znam da si spreman, ali i ja sam također.'', na što je Whittaker kratko rekao:

''Odradimo dobru borbu, brate.''

UFC-ov komentator Jon Anik, vodio je ceremonijalno vaganje, a akteri glavne borbe večeri, tradicionalno su dali kratke izjave. Robert Whittaker više puta naglašavao je kako ga je u prošlom meču koštalo što je previše emotivno sve shvaćao te mu je Izzy na neki način ''ušao u glavu''. Vidljivo je kako je ''Reaper'' puno smireniji ovaj put, a u svojoj posljednjoj izjavi uoči meča, također je bio rezerviran i bez pompoznih najava.

''Hvala svim mojim fanovima. Bez vas ne bih bio ovdje. Zadržali ste me ovdje i kad sam potonuo. Vjerovali ste u mene i pružit ću vam dobru borbu sutra.'', rekao je Whittaker, dok je Adesanya bio još kraći.

''Nema više priče. On neće pobijediti, zato što ja neću izgubiti.''

Zanimljiv detalj jeste i sučeljavanje boraca koji će nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri. Derrick Lewis i Tai Tuivasa odmjerit će snage u dvoboju teškaša. Poznato je kako Lewis često voli odgurnuti svog protivnika i kreirati tenzije na ceremonijalnim vaganjima, ali to je ovaj put izostalo. ''Crna zvijer'' cijeni Tuivasu i stoga smo ovaj put gledali puno mirniju verziju Derricka Lewisa.

Kompletnu snimku ceremonijalnog vaganja za UFC 271 priredbu, pogledajte OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 16:37